Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Ουδέποτε ζητήσαμε λεφτά για διαφήμιση από τη ΔΕΗ»

Ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας στο iapospi.gr διέψευσε κατηγορηματικά πως το κανάλι Ε, στο οποίο κάνει εκπομπές, έχει ζητήσει διαφήμιση από τη ΔΕΗ!

Πρόσθεσε δε, πως με τον καναλάρχη επισκέφτηκαν τη ΔΕΗ, ώστε να λάβουν μια απάντηση από τη διοίκησή της στις καταγγελίες που είχαν από τηλεθεατές, για πράξεις εις βάρους τους με διακοπές ρεύματος κλπ.

Τόνισε εμφαντικά ότι: «Θα πάω στη ΓΑΔΑ για το κύκλωμα εκβιαστών, ήδη έχει κλειστεί το ραντεβού την Τρίτη το πρωί», είπε. «Θα πάμε να μάθουμε πώς γινόταν το μοίρασμα των κρατικών διαφημίσεων. Εγώ πήγα να ακούσω την απάντηση της ΔΕΗ στις καταγγελίες των καταναλωτών», κατέληξε.

«Η ΔΕΗ έδινε €3 εκατ. ευρώ για να μας πείσει ότι πουλάει “καλό ” ρεύμα»

Ο Νίκος Νικολόπουλος επιβεβαίωσε πως όντως απομακρύνθηκε ο κ. Κίμων Στεργιώτης από την θέση του Διευθυντού επικοινωνίας της ΔΕΗ μετά τις συχνές επίμονες ερωτήσεις του στη Βουλή, με τις οποίες ζητούσε από τους αρμοδίους υπουργούς, να εξηγήσουν ποια ανάγκη εξυπηρετούσε η τεράστια δαπάνη των 3 εκατ. ευρώ για διαφήμιση της ΔΕΗ στα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ, όταν μάλιστα δεν υπάρχει κάποια άλλη ανταγωνίστρια εταιρεία που να πωλεί ηλεκτρικό ρεύμα και να ελέγξουν τους προνομιακούς τρόπους που είχαν εξασφαλίσει κάποιοι στο μοίρασμα της «διαφημιστικής πίτας».

Ο ανεξάρτητος Αχαιός βουλευτής επίσης μεταξύ άλλων τόνισε:

«Την αφορμή δεν την έδωσε μόνον ¨Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ¨ όπως τόνισαν ύποπτα, τα συνεργαζόμενα συστημικά ΜΜΕ, αλλά και οι συνεχείς και αλλεπάλληλες ερωτήσεις επί πολλά χρόνια όχι μόνον εμού αλλά και πολλών ακόμα βουλευτών όλων των κομμάτων που επέμεναν στην ανάδειξη του παραδόξου και παραλόγου αυτού φαινομένου.

»Μαζί με εμάς του βουλευτές και οι ενώσεις δημοσιογράφων και ιδιοκτητών του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου της επαρχίας, που και αυτοί από την μεριά τους μας πίεζαν και ζητούσαν να δοθούν στην δημοσιότητα όλες οι διαφημιστικές δαπάνες και οι παντοειδείς χορηγίες της ΔΕΗ και των άλλων κρατικών μονοπωλίων.

»Μάλιστα 32 Βουλευτές της Ν.Δ. -κατέθεσαν παρόμοια με τις δικές μου- κοινή ερώτηση στη Βουλή ζητώντας εξηγήσεις για τα ποσά που διετέθησαν από την ΔΕΗ στα ΜΜΕ.
Θεωρώ πως είναι χαρακτηριστική η παρέμβαση μου στη Βουλή, μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που παρουσίασα τότε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή μου στο Ε TV, όπου μεταξύ άλλων κατήγγειλα ότι Η ΔΕΗ ως «καλός νοικοκύρης» φρόντισε, έστω και διά του θανάτου μιας συμπολίτισσάς μας να εισπράξει το οφειλόμενο πόσο που χρωστούσε για κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά την ίδια ώρα δαπανούσε γύρω στα 3 εκατ. ευρώ το χρόνο για διαφήμιση στα ΜΜΕ, προκειμένου να μας πείσει ότι το ρεύμα της είναι καλό!

»Στο κανάλι και στη Βουλή αναφερόμουν στο θλιβερό περιστατικό της 56χρονης τετραπληγικής που έχασε τη ζωή της όταν η ΔΕΗ Χανίων προχώρησε σε διακοπή ρεύματος στο σπίτι της λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η 56χρονη θανούσα έχοντας παραμείνει στο κρεβάτι τα τελευταία 15 χρόνια, υποστηριζόταν μηχανικά, και έτσι, όταν η ηλεκτροδότηση διεκόπη, τα μηχανήματα σταμάτησαν να λειτουργούν, με αποτέλεσμα το θάνατο της ασθενούς περίπου μια ώρα αργότερα.

»Η αρμόδια διεύθυνση ζήτησε τότε να συναντηθούμε για να δώσει εξηγήσεις στους διαμαρτυρόμενους καταναλωτές του Ε TV και φυσικά ασμένως το απεδέχθην. Συνέχισα και μετά την συνάντηση να ζητώ από τον Α. Σαμαρά να παρέμβει στη διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση της ΔΕΗ και να απαιτήσει να πάψει να στέλνει στον θάνατο ανθρώπους για λίγα μόλις ευρώ και ταυτόχρονα να σταματήσει το διαρκές σκάνδαλο της κατασπατάλησης των εκατομμυρίων ευρώ που δαπανούσαν για διαφήμιση της ΔΕΗ στα ΜΜΕ ακόμα και στους χρόνους των μνημονιακών παγετώνων!

»Από τότε μέχρι και σήμερα εξακολουθώ να ζητώ να κατατεθεί ο τιμοκατάλογος στον οποίον να φαίνεται αναλυτικά η δαπάνη για το κάθε διαφημιστικό μήνυμα ανά ΜΜΕ καθώς και το σύνολο που πήρε κάθε ΜΜΕ την τελευταία 5ετία».

Τι έδειξε η έρευνα Νικολούδη;
Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος υπενθύμισε, τέλος, παλαιότερη εντολή ελέγχου που στο ΣΔΟΕ και στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Παναγιώτης Νικολούδης, αναφορικά με τις διαφημιστικές δαπάνες της ΔΕΗ. Η εντολή δόθηκε τότε κατόπιν σχετικής ερώτησης του τότε βουλευτή και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των ΑΝ.ΕΛ., Νίκου Νικολόπουλου.

«Δυστυχώς, ποτέ δεν κατετέθη η λίστα με τις διαφημιστικές δαπάνες μέχρι και σήμερα» υπογραμμίζει ο Ν. Νικόλοπουλος και συνεχίζει: «Γι’ αυτό λοιπόν θα ζητήσω να ασχοληθούν οι οικονομικοί Εισαγγελείς καθώς και ο Πρόεδρος της Βουλής να μας ενημερώσει για την πορεία και τα αποτελέσματα της έρευνας Νικολούδη».

ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΜΜΕ
«Καταθέτω αγωγή εις βάρος του συκοφάντου μου…»
Εξάλλου, επιστολή στα ΜΜΕ που είχαν συνδέσει το όνομά του με αυτό του πρώην στελέχους της ΔΕΗ Κίμωνα Στεριώτη έστειλε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος, στην οποία λέει αναλυτικά τα εξής:

«Με αφορμή δημοσίευση σας, που αναφέρεται το όνομα μου έχω να σας απαντήσω με τα εξής:

-Όταν ο κ. Στεριώτης είπε και έγραψε για πρώτη φορά αυτά τα ψευδή και συκοφαντικά εις βάρος μου, απάντησα δημόσια και τον κατεμήνυσα (συνημμένα αντίγραφο της μηνύσεως).

-Επειδή όμως δέκα μήνες μετά επανέρχεται ανακυκλώνοντας την «λάσπη» στο πρόσωπο μου, θεωρώντας προφανώς ευνοϊκό το «κλίμα των ημερών», έδωσα εντολή στον δικηγόρο μου καθώς επίσης και στο νομικό τμήμα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος , να κατατεθεί και αγωγή εις βάρος του συκοφάντου μου, ώστε ενώπιον της Δικαιοσύνης να λάμψει όλη η αλήθεια.

-Για την ενημέρωση των αναγνωστών σας, υπογραμμίζω ότι : Ποτέ δεν συνάντησα τον κ. Στεριώτη με ή χωρίς καναλάρχη, άλλωστε ο ίδιος έχει πει πως «άκουσε για την επίσκεψη μας την ΔΕΗ».

-Σας δηλώνω ότι η επίσκεψη έγινε για να δοθούν απαντήσεις στις καταγγελίες και τις διαμαρτυρίες των οικονομικά αδυνάτων , αναπήρων, κ.α. εμπερίστατων καταναλωτών που εκείνο το διάστημα τους έκοβαν το ρεύμα, λόγω αδυναμίας εξόφλησης λογαριασμών τους.

-Επιπλέον σε αυτή την μία και μοναδική επίσκεψη δεν υπήρξε καμία συζήτηση, για το ζήτημα των διαφημιστικών καταχωρήσεων και πάντως δεν ετέθη κανένα αίτημα διαφήμισης προς το κανάλι, που το διάστημα εκείνο είχα καθημερινή, πρωινή, ενημερωτική εκπομπή.

-Τέλος, σας παραπέμπω σε γραπτές σχετικές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, προγενέστερων χρόνων των δημοσιευμάτων της εφημερίδας «Ακρόπολη» και όχι μόνο για την ΔΕΗ, με τις οποίες δημόσια ζητούσα να πληροφορηθεί η Βουλή των Ελλήνων και δια μέσω αυτής ο Ελληνικός λαός, όχι μόνο για τις διαφημιστικές δαπάνες, αλλά και για την αναγκαιότητα αυτών, αφού τα προϊόντα και οι υπηρεσίες τους δεν προσφέρονταν από καμία άλλη επιχείρηση.

Με εκτίμηση,
Νίκος Ι. Νικολόπουλος, πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα