Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Το πολιτικό σύστημα που εξέθρεψε την διαπλοκή, δεν μπορεί να σώσει τη χώρα»

«Η πιο μεγάλη ώρα έφτασε. Έφτασε η ώρα που ο καθένας με το χέρι στην καρδιά και καθαρή σκέψη, θα πρέπει να αποφασίσει οριστικά και τελεσίδικα με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει.

»Έφθασε η ώρα ο καθένας να αποφασίσει:

-Εάν θα συνταχθεί με αυτούς που μαγείρεψαν τα στατιστικά στοιχεία για να βάλουν την χώρα στην περιπέτεια των μνημονίων, με αυτούς που κούρεψαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και οδήγησαν τους συνταξιούχους στην απελπισία, με αυτούς που έδεσαν την χώρα με τις αλυσίδες των αμέτρητων μνημονιακών νόμων.

-Ή εάν θα στηρίξει αυτούς που διαπραγματεύτηκαν με τους εταίρους δανειστές έως την ύστατη ώρα και αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε τακτική υποχώρηση για να μην οδηγηθεί η χώρα σε αδιέξοδο, εξασφαλίζοντας όμως τις προϋποθέσεις εκείνες που οδηγούν στο τέλος των μνημονίων.

»Οι προϋποθέσεις αυτές τις οποίες κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, είναι η θεσμική ακύρωση επί της ουσίας του προηγούμενου μνημονίου, η χαμηλότερη κατά 20 δισ. ευρώ δημοσιονομικοί στόχοι σε βάθος τετραετίας, η αναδιάρθρωση του χρέους και η εξασφάλιση ενός προγράμματος ύψους 35 δισ. ευρώ για την ανάταξη της Ελληνικής οικονομίας.

»Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση έφθασε επίσης η ώρα ο κάθε ένας από εμάς να αποφασίσει:

-Εάν θα παραδώσει την χώρα σε αυτούς που προκλητικά δήλωναν ότι τα μνημόνια είναι ευλογία, ενώ παράλληλα έδιναν μάχη να εξαφανίσουν την λίστα Λαγκάρντ, ώστε να συνεχίσει το σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής που τους στήριζε, να λεηλατεί ανενόχλητο την χώρα.

-Ή εάν θα δώσει την ευκαιρία σε μια νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να δώσει την ύστατη μάχη για τον απεγκλωβισμό της χώρας από τον ιστό των μνημονίων, θα δώσει τέλος στην αφαίμαξη του δημόσιου πλούτου από τους διαπλεκόμενους φοροφυγάδες και θα ανοίξει τον δρόμο για την ανάταξη της Ελληνικής οικονομίας και την ανασύνταξη της Ελληνικής κοινωνίας.

»Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση η σύγκρουση του παλιού με το νέο δεν είναι πλέον σχήμα λόγου, αλλά η σκληρή πραγματικότητα την οποία δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει.

»Αναρωτιέμαι π.χ. ποια κυβέρνηση θα διαχειριστεί τα 35 δισ. του νέου προγράμματος για την ανάταξη της Ελληνικής οικονομίας. Θα τα διαχειριστούν τα ίδια κόμματα και τα ίδια κυκλώματα της ολιγαρχίας και της διαπλοκής, που μέσα από δαιδάλους θυγατρικών και παραθυγατρικών εταιρειών, κατασπάραξαν στην κυριολεξία τα τελευταία 40 χρόνια τα Ευρωπαϊκά κονδύλια, κλείνοντας τον δρόμο στις Ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που παράγουν πλούτο και νέες θέσεις εργασίας;

»Ή θα τα διαχειριστεί μια νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία χωρίς εξαρτήσεις, διαπλοκές και γραμμάτια προς το σύστημα με τις εγκληματικές ευθύνες για τα σημερινά αδιέξοδα, θα δώσει την μάχη για την μετεξέλιξη της Ελλάδας σε ένα σύγχρονο και αναπτυσσόμενο Ευρωπαϊκό κράτος.

»Πρέπει λοιπόν να αποφασίσει ο καθένας, ότι το αύριο της χώρας θα πρέπει να το διαχειριστούν αυτοί που πιστεύουν σε μια ανάπτυξη που θα βασίζεται στην εργασία και θα δίνει διέξοδο στην νεολαία μας για να ζήσει στον τόπο της.

»Πρέπει λοιπόν να αποφασίσει ο καθένας, ότι το αύριο της χώρας θα πρέπει να το διαχειριστούν, αυτοί που πιστεύουν πως η ανάπτυξη δεν πρέπει να στηρίζεται στους κρατικοδίαιτους ολιγάρχες και στα δίκτυα διαφθοράς και αναξιοκρατίας, αλλά στην υγιή επιχειρηματικότητα η οποία θα βρει επιτέλους μετά από 40 χρόνια καθαρό πεδίο να αναπτυχθεί».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα