Ν. Νικολόπουλος: «Μπάμπη, σ’ ευχαριστούμε…»

«Λυπούμαι βαθύτατα για την απώλεια του Μπάμπη Γκολέ, του μοναδικού και αυθεντικού αυτοδίδακτου μουσικού, παιδιού της Πάτρας, στους δρόμους της ρεμπέτικης μουσικής”, δήλωσε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος.

“Ο Μπάμπης”, συνέχισε ο κ. Νικολόπουλος, “επανέφερε στις μνήμες μας, με απαράμιλλη δεξιοτεχνία, όχι μόνο ξεχασμένα ρεμπέτικα, αλλά  καντάδες, και δημοτικά τραγούδια, ήταν ο καλλιτέχνης που συνέδεσε το παλιό κλασικό ρεμπέτικο με το μεταγενέστερο λαϊκό τραγούδι.

Με το μπουζούκι, την κιθάρα και το ούτι, επανέφερε ξεχασμένα τραγούδια ρεμπέτικα. Και συνέτεινε στην απενοχοποίηση του ρεμπέτικου που είχαν ξεκινήσει , εκτός από τον Μάνο Χατζιδάκι, ο Αργύρης Κουνάδης, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Νίκος Κούνδουρος, ο Φοίβος Ανωγειανάκης και ο Γιάννης Τσαρούχης, παρά τις επιθέσεις ‘επίσημων’ μουσικών συλλόγων, αλλά και  της επίσημης Αριστεράς από τα έντυπά της κατά των τραγουδιών αυτών.

Σε ευχαριστούμε Μπάμπη. Θα σε θυμόμαστε, σου δίνουμε την υπόσχεση να κάνουμε το όνειρο σου πραγματικότητα…το πατρικό σου σπίτι στα Ταμπάχανα να μετατραπεί σε σπίτι του Ρεμπέτη».

Για την κοίμηση του πρώην Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Κυρίλλου

Επίσης, σε ανακοίνωσή του για την κοίμηση του πρώην Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Κυρίλλου, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα αναφέρει:

“Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για την κοίμηση του Σεβασμιότατου πρώην Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων κυρού Κυρίλλου.

Σήμερα όλοι με κατώδυνες ψυχές, εκκλησιαστικοί και πολιτικοί άρχοντες και πιστοί αρχόμενοι, «υποκλίνοντες τον αυχένα», σπεύδουμε να ασπασθούμε για τελευταία φορά το ευλογημένο χέρι του αειμνήστου πρώην Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων, του φωτισμένου ποιμένα της Καρδίτσας.

Ο αείμνηστος Ιεράρχης υπήρξε ένας πραγματικός Ιεραπόστολος αφού αφιέρωσε τα καλύτερα χρόνια της ζωής του στις υπηρεσίες και το έργο της Εξωτερικής Ιεραποστολικής στην Αν. Αφρική και την Άπω Ανατολή και καταύγασε τον ορίζοντα των εκεί συνανθρώπων μας”.

Κ. Νιζάμης : «Ο λαός της Καρδίτσας τον μακαρίζει και τον ευγνωμονεί»

Για την προσωπικότητα και το έργο του κοιμηθέντος Μητροπολίτη Κυρίλλου, έκανε αναφορά με γραπτή του δήλωση ο Αντιπρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και υποψήφιος Βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. στην Καρδίτσα Κώστας Νιζάμης, όπου μεταξύ άλλων τονίζει:

«Ο λαός της Καρδίτσας μακαρίζει και ευγνωμονεί τον «φλογερό» Ιεράρχη που με την ανύστακτη ποιμαντική του φροντίδα προσέφερε ένα σπουδαίο έργο κατά τον χρόνο της Αρχιεπισκοπικής διακονίας του.

Σε μία πραγματικότητα που συνεχώς αλλοτριώνεται από τις μικρότητες της και ταυτόχρονα φτωχαίνει από τις απουσίες των μεγάλων, είναι αναγκαία και επιβεβλημένη η απόδοση τιμής και ευγνωμοσύνης στα πρόσωπα εκείνα που αποτελούν αληθινούς οδοδείκτες ζωής και ταυτόχρονα είναι επιβεβλημένος ο αναβαπτισμός στα ακατάλυτα και αιώνια πρότυπα τους.

Κλίνοντας ευλαβικά το γόνυ μπροστά στο Ιερό προσκύνημα του Θεοφιλούς και Λαοφιλούς Ιεράρχη, θα θυμόμαστε, τον πράο και γλυκύ φωτεινό πρόσωπο και θα ομολογούμε ότι υπήρξε μία ψυχή φλεγόμενη από αγάπη για την Εκκλησία.

Ο αοίδιμος ποιμενάρχης μας είχε οραματισμούς που ήθελαν Ορθόδοξη Εκκλησία σαν χώρο υπερβάσεων των εθνικισμών. Είχε αγωνία για την πραγματικότητα της κοινωνίας μας”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα