Ν. Νικολόπουλος: Σοβαρά προβλήματα στον έλεγχο των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος με σειρά ερωτήσεών του στον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης αποκάλυψε σοβαρά στοιχεία για πρώην μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού και για την επαγγελματική τους ενασχόληση μετά την λήξη της θητείας τους στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, καθώς και για την προβληματική διαδικασία ελέγχου όπως ορίζει ο Νόμος 3959/2011.

Η πρώτη ερώτηση κατατέθηκε στις 2/5/2017 και από την απάντηση της ενημερώθηκε η Βουλή ότι πραγματικά ο Νόμος 3959/2011 είναι προβληματικός όσον αφορά την διαδικασία ελέγχου της επαγγελματικής ενασχόλησης των μελών που αποχωρούν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Προβληματικός διότι δεν ορίζει επακριβώς την διαδικασία και τα πρόσωπα που ελέγχουν την εφαρμογή του. Και αυτό παρότι τα πρόστιμα που ορίζει ο Νομοθέτης είναι εξοντωτικά για τα πρώην μέλη που παρέχουν υπηρεσίες άμεσα ή έμμεσα σε εταιρείες που εξετάστηκαν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού κατά την θητεία τους (10 φόρες η συνολική τους αμοιβή).

Από την ίδια απάντηση ενημερώθηκε η Βουλή ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Λουκάς Δημήτρης, σύζυγος της Κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της ΝΔ κ. Κεραμέως, αποχωρώντας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού έγινε εταίρος με ειδίκευση στα θέματα Ανταγωνισμού στην δικηγορική εταιρεία Ποταμίτης-Βεκρής. Επίσης ενημερώθηκε η Βουλή ότι ο κ. Δανηλάτος Δημήτρης, πρώην μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, μετά την λήξη της θητείας του συνεργάζεται με την εταιρεία συμβούλων ΤΕΚΜΩΡ Α.Ε. (γεγονός που είχε ήδη αποκαλύψει η Βουλευτής κ. Καββαδία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας).

Με νέα ερώτησή του ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος αναφέρει συγκεκριμένα στοιχεία για τα δυο πρώην μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού, τις νέες τους επαγγελματικές δραστηριότητες και το γεγονός ότι εταιρείες που ελέγχθηκαν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού κατά την θητεία τους είναι πελάτες της δικηγορικής εταιρείας Ποταμίτης-Βεκρής και της εταιρείας ΤΕΚΜΩΡ Α.Ε. Με την νέα ερώτηση ο κ. Νικολόπουλος ζητάει να γίνει ενδελεχής έλεγχος και για τα δυο πρόσωπα αλλά και για κάθε μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού που αποχώρησε μετά την ισχύ του Ν3959/2011.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα