Ν. Χουντής: Σημεία των καιρών η συνάντηση Τσίπρα – Ρεν

«Σημείο των καιρών» χαρακτηρίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, σε συνέντευξή του  στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη συνάντηση του ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στο Στρασβούργο.

«Όπως γνωρίζετε παλιότερα οι παράγοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν έβλεπαν τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήθελαν να συναντηθούν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Τσίπρα. Τώρα ο κ. Όλι Ρεν δέχτηκε τη συνάντηση» τονίζει ο κ. Χουντής που συνοδεύει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, στις επαφές του με στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της ΕΕ.

«Στόχος της επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Στρασβούργο ήταν κατ` αρχή να συζητήσει με τους εισηγητές της έκθεσης που ετοιμάζει η επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων σχετικά με τη δημοκρατική νομιμοποίηση, τους τρόπους λειτουργίας, το πως ξεκίνησε, πως δουλεύει και ποιά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της τρόικας» τονίζει ο κ. Χουντής και προσθέτει: «Αναφέραμε τις πάμπολλες ενστάσεις μας για αυτά που ζητούσε η τρόικα μέσω των μνημονίων και που παραβίαζαν την ευρωπαϊκή νομοθεσία και το εθνικό δίκαιο. Το ερώτημα που θέσαμε είναι ποιός μπορεί να ελέγχει τέτοια σχήματα όπως η τρόικα. Είναι θετικό που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κινήθηκε έστω και όψιμα όσον αφορά το ζήτημα του δημοκρατικού ελέγχου τέτοιων σχημάτων.

Σε ερώτηση αν ο κ. Τσίπρας βρήκε ευήκοα ώτα στο Στρασβούργο, κ. Χουντής τόνισε: «Ναι, γιατί τα ερωτήματα που θέταμε από καιρό και τα θέτουν και όλες οι χώρες του νότου, σήμερα απασχολούν και άλλους ευρωβουλευτές, που βλέπουν πλέον ότι η τρόικα έχει επιφέρει καταστροφικά κοινωνικά, οικονομικά και ανθρωπιστικά αποτελέσματα όπου έχει παρέμβει».

 

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα