Ξέπλυμα ιδεολογικών «αμαρτιών»

Εγκλωβισμένη στο σίριαλ «Καμμένος» βρίσκεται η κυβέρνηση διχάζοντας την Kοινοβουλευτική Oμάδα του ΣΥΡΙΖΑ για την τακτική που το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε. Ο κυβερνητικός εταίρος επιμένει στις θέσεις του, οι βουλευτές θυμόνται σχέσεις συντρόφων τους με τον εφοπλιστή και πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, και οι επόμενες μέρες θα δείξουν αν η υπόθεση θα σκάσει ως παραφουσκωμένο μπαλόνι ή αν υπάρχει και ζουμί.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι χωρίς να έχει αποφανθεί η Δικαιοσύνη για το «ποιόν» των καταγγελιών, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εμψύχωνε θερμά τον υπουργό Άμυνας στη μάχη της Βουλής. Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι στην ίδια μάχη ο Αλέξης Τσίπρας το μόνο σχετικά μεμπτό που είπε είναι πως επί της ουσίας ο υπουργός του και εταίρος του παρενέβη στο έργο της Δικαιοσύνης και λειτούργησε ως… ανακριτής.

«Ο υπουργός Άμυνας συνομίλησε πράγματι με κάποιον που βρίσκεται στις φυλακές, όταν αυτός που είναι μέσα τού ζήτησε βοήθεια, προκειμένου να μιλήσει και να μαρτυρήσει, όπως έλεγε –προφανώς δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη σε έναν κατάδικο, αλλά αυτό είπε ο ίδιος– για να δώσει φως σε μια σκοτεινή υπόθεση. Τι έπραξε; Του είπε να πάει στη Δικαιοσύνη και να πει ό,τι γνωρίζει» υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Μόνο που η σειρά των πραγμάτων δείχνει πως ο Π. Καμμένος όχι μόνο δεν έχει στοιχεία, αλλά ο ισοβίτης συνομιλητής του τον άδειασε πανηγυρικά. «Ήθελε να μιλήσει» υποστήριξε ο υπουργός μόνο που όταν η εισαγγελέας μεταμεσονύκτια πέρασε τις πόρτες των φυλακών εκείνος επέλεξε την σιωπή.

Απειλείται η συνοχή της κυβέρνησης

Η υπόθεση του Noor1 απειλεί ευθέως πλέον την συνοχή της κυβέρνησης. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε την χρυσή ευκαιρία για να ξεπλυθεί από τα λάθη – όπως πλέον χαρακτηρίζονται- του παρελθόντος στοχοποιώντας παράτυπα τον Βαγγέλη Μαρινάκη. «Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είχε στενές σχέσεις με ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος είχε δηλώσει πως θα ψήφιζε τον υποψήφιο του κόμματος στον Πειραιά, αν δεν ήταν υποψήφιος ο εκλεκτός του Γιάννης Μώραλης. Επίσης υπάρχει το ιστορικό της συνάντησης με την Ρένα Δούρου κατά την οποία για πολλούς έκλεισε η συμφωνία για τη στήριξή της στην Περιφέρεια Αττικής. Ενώ κατά πολλούς είχε εμφανιστεί ως ο ιδανικός μιντιάρχης για την κυβέρνηση. Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει και είναι πολλοί εκείνοι που θέλουν να ξεπλυθούν για τις επιλογές αυτές» εξηγεί πρώην ΣΥΡΙΖΑίος ο οποίος είχε ζήσει από κοντά τα όσα είχαν συμβεί στο παρελθόν.

Αυτό που, φυσικά, δεν εξηγείται είναι η μεταστροφή της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον εφοπλιστή. Δηλαδή με λίγα λόγια όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης συμμετείχε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, όταν έβαλε πλάτη για την εκλογή της Ρ. Δούρου και όταν τα «Παραπολιτικά» έδειχναν μια κάποια ανοχή, ο ΣΥΡΙΖΑ τον δεχόταν μετά βαΐων και κλάδων στο Μαξίμου. Όταν, όμως, ο εφοπλιστής μπήκε στον ΔΟΛ –παρά το «κόκκινο» φως που είχε ανάψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ– τότε θυμήθηκαν ότι στο ίδιο κτήριο που στεγάζεται η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη στεγάζεται και η εταιρεία του Ισίδωρου Κούβελου, συζύγου της Ντόρας Μπακογιάννη (σ.σ. και κουμπάρας του Βαγγέλη Μαρινάκη) και μέσω του λιμενικού Χριστοφορίδη δόθηκε το μήνυμα στον ισοβίτη Γιαννουσάκη ότι πρέπει να ενοχοποιηθεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης για να «σβήσει» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τουλάχιστον για 10 χρόνια…

Το «υπερασπιστικό» επιχείρημα του Παππά

Το αντεπιχείρημα, πάντως, της κυβέρνησης εκφράστηκε εύγλωττα από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά: «Πολύ λυπάμαι που θα το πω, αλλά στην υπόθεση του πλοίου με τα ναρκωτικά, φαίνεται να μην ενδιαφέρεστε να διαπιστώσει η Πολιτεία ποιος ήταν αυτός ο μαγκίτης που οργάνωσε αυτή τη μεταφορά! Και έχετε άλλα ενδιαφέροντα! Και αυτό μας λυπεί, πραγματικά. Διότι το μείζον είναι να εξακριβωθεί ποιος θεώρησε ότι μπορεί να μεταφέρει 2 τόνους ηρωίνης και να τους φέρει στην Ελλάδα. Αυτό είναι το μείζον», είπε σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει μια παρατυπία μέσω μιας παρανομίας. Ξέχασε, βέβαια, ο κύριος Παππάς να αναφερθεί στη μεγάλη διαφορά που χωρίζει το να βρεθούν οι ένοχοι ναρκέμποροι του Noor 1 –αναφορά που προκαλεί απορίες αφού κανείς ποτέ δεν ζήτησε να μην αποδοθούν ευθύνες σε όποιον ανήκουν για το θέμα αυτό– από το να προσπαθεί ένας λιμενικός και ένας υπουργός να κατασκευάσουν ενόχους, όπως συνεπάγεται από το περιεχόμενο συνομιλιών τις οποίες μοιάζουν να ασπάζονται ως a priori αληθινές μιας και ουδέποτε τις διέψευσαν.

«Τσαλαβουτούν στο βούρκο με ισοβίτες…»

Των παραπάνω δηλώσεων του Ν. Παππά είχε προηγηθεί μια σφοδρή επίθεση από τον Βασίλη Κεγκέρογλου, με αφορμή απάντηση του υφυπουργού Ναυτιλίας, Νεκτάριου Σαντορινιού, στην Ολομέλεια, για την εμπλοκή του λιμενικού ανακριτικού υπαλλήλου, Παναγιώτη Χριστοφορίδη, στην υπόθεση με τον ισοβίτη Ε. Γιαννουσάκη.

«Έχουν βουτηχτεί τόσο στη λάσπη, τσαλαβουτούν στο βούρκο με ισοβίτες, κατάδικους, συναλλάσσονται, και προσπαθούν να αλλάξουν θεματολογία. Είχα ερώτηση στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κ. Παππά, αλλά προηγήθηκε κάποιος που διεκδικεί τη θέση στη μαύρη προπαγάνδα και βέβαια, όλα αυτά τα πρωτάκουστα που ανέφερε (σ.σ. εννοεί τον Νεκτάριο Σαντορινιό). Δεν απάντησε σε καμία από τις ερωτήσεις και είχε το θράσος να υποδεικνύει και τι θα ρωτάμε! Θρασίμι! Ε, θρασίμι! Θρασίμι! ‘Αντε να πας στο βούρκο σου! ‘Αντε μπράβο!», είχε αναφέρει ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ενώ και ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε προτρέψει τον κ. Σαντορινιό με τη φράση «κάν’ τη για έξω!».

Την ουσία, πάντως, της υπόθεσης σχολίασε ιδιαιτέρως εύστοχα ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζοντας πως ο Π. Καμμένος κινήθηκε εκτός δημοκρατικού πολιτεύματος όταν σήκωσε το τηλέφωνο για να καθοδηγήσει έναν ισοβίτη και είναι σαφές ότι ήθελε να παρέμβει στη δικαστική διαδικασία. Κατηγόρησε δε τον Αλέξη Τσίπρα ότι καλύπτει επανειλημμένως τον υπουργό Αμύνης και ζήτησε να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να ξεκαθαρίσει την υπόθεση, γιατί βεβαίως κανείς δεν έχει ασυλία. Κατήγγειλε, τέλος, τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που δεν έκαναν δεκτή την πρόταση του Ποταμιού να έρθει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο κ. Καμμένος, ενώ συμφωνήσαν όλα τα άλλα κόμματα και συγκέντρωσαν τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών.

Ανακάλυψε τη χαμένη Ατλαντίδα ο Καμμένος

Κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή τη Δευτέρα ο Π. Καμμένος απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης είπε «εάν έχετε άντερα, καταθέστε πρόταση μομφής».

Προχθές που η Ν.Δ. κατέθεσε πρόταση σύστασης Εξεταστικής για την υπόθεση των τηλεφωνικών επικοινωνιών του ΥΠΕΘΑ με τον καταδικασμένο σε ισόβια κάθειρξη για ναρκωτικά Μ. Γιαννουσάκη, ξαφνικά ο κ. Καμμένος ανακάλυψε την χαμένη Ατλαντίδα.

Τι ανακάλυψε ο κ. Καμμένος; Όπως ο ίδιος λέει σε δήλωση του  «Η Νέα Δημοκρατία έρχεται να ταυτιστεί πλήρως με τον επιχειρηματία και παίρνει γραμμή από τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει. Ας απαντήσει πρώτα, λοιπόν, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ποιο συγγενικό του πρόσωπο συστεγάζεται και συνεπιχειρεί με τον κ. Μαρινάκη;».

Φυσικά ο κ. Καμμένος υπονοεί τον Ισίδωρο Κούβελο, σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη. Ο κ. Κούβελος διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια ναυτιλιακή εταιρεία, πράγμα που είναι γνωστό τοις πάσι. Όπως επίσης είναι γνωστό ότι τα τελευταία 19 χρόνια (1998) τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας του κ. Κούβελου βρίσκονται στο ίδιο κτίριο με τα γραφεία της ναυτιλιακής του Β. Μαρινάκη. Όπως επίσης στο ίδιο κτίριο βρίσκονται και γραφεία άλλων εταιρειών. Επίσης στον επιχειρηματικό κόσμο είναι γνωστό ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες ανά την υφήλιο συνεργάζονται.

Τη «συγκατοίκηση» των εταιρειών Κούβελου Μαρινάκη τη γνωρίζουν όλοι, κάτι που δεν είναι κρυφό. Τη γνωρίζει και ο κ. Καμμένος από την εποχή που ήταν υφυπουργός Ναυτιλίας της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή. Προφανώς τότε δεν τον ενοχλούσε. Τώρα που είναι σε δυσχερή θέση μετά τις αποκαλύψεις για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον Γιαννουσάκη θυμήθηκε να ανακαλύψει την χαμένη Ατλαντίδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα