Ξήλωσαν την πόρτα του Υπουργείου Εσωτερικών

Εκτός ελέγχου ξέφυγε η κατάσταση στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου συγκεντρώθηκαν συμβασιούχοι στην καθαριότητα και συμβασιούχοι των Δήμων.

Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στα σκουπίδια που συγκέντρωσαν μπροστά στο Υπουργείο, πέταξαν αυγά μπογιές και ντομάτες, ενώ χτυπούσαν επί ώρα με τα χέρια τους την πόρτα του Υπουργείου.

Στο στόχαστρο των συγκεντρωμένων είναι ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης,  τον οποίο κατηγορούν ότι αθέτησε τις υποσχέσεις του για λύση στο θέμα των συμβάσεών τους, αλλά και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Οι διαδηλωτές ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, καθώς μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί αντισυνταγματικότητας των παρατάσεων, οδηγούνται στην ανεργία.

Είχαν προηγηθεί δύο μεγάλες συγκεντρώσεις συμβασιούχων των δήμων: της ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω από τα γραφεία της στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο, και του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής στην Ομόνοια.  Οι διαδηλωτές από τις δύο συγκεντρώσεις κατέληξαν στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου ενώθηκαν με την συγκέντρωση των αιρετών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα