Στο σωστό μονοπάτι ο Ολυμπιακός

Ο περσινός αποκλεισμός από τους ομίλους του Champions League και η θεωρητική χασούρα των 20 και βάλε εκατομμυρίων ευρώ  ήταν σίγουρα ένα μικρό σοκ για τα ταμεία του Ολυμπιακού, ωστόσο η ΠΑΕ με κινήσεις ρίσκου, αλλά και ορθολογισμού φαίνεται να καλύπτει αυτή την «τρύπα» και να προχωρά.

Η πώληση του Μιλιβόγεβιτς και του Ιντέγιε πέρσι το χειμώνα «ξίνισε» κόσμο, διότι ήταν οι δύο καλύτεροι και ποιοτικότεροι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Αυτό ήταν το ρίσκο! Η ΠΑΕ εκτίμησε πως το πρωτάθλημα δεν χάνεται και ευτύχησε να μην το πληρώσει, παρά το ότι κάποια στιγμή –και όσο έχανε η ομάδα από τον Πλατανιά στο «Γ. Καραϊσκάκης»–  το φάσμα της απώλειας είχε αρχίσει να γίνεται ορατό…

Τα λεφτά αυτά, όμως επέτρεψαν στη διοίκηση να κάνει κάποιες κινήσεις το καλοκαίρι και μάλιστα γρήγορα προκειμένου να βοηθήσουν στα προκριματικά, κινήσεις που έγιναν με ορθολογισμό και καλή μελέτη της αγοράς. Οι Πειραιώτες έβαλαν το χέρι στην τσέπη, δαπάνησαν μεγάλο μέρος των χρημάτων που εισπράχθηκαν  το Γενάρη με πίστη στην πρόκριση και στην εισροή των επιπλέον 20 εκατομμυρίων (το λιγότερο).

Καλύφθηκε οικονομικά, παραμένοντας «στρωμένος» αγωνιστικά

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για τον Ολυμπιακό είναι ότι κατάφερε να λειτουργήσει οργανωτικά  σαν εταιρία για να καλύψει την «τρύπα» χωρίς να επηρεαστεί το αγωνιστικό κομμάτι. Το αντίθετο μάλιστα. Η ομάδα παρά το ότι διαθέτει καινούριο προπονητή και πολλούς καινούριους παίκτες δείχνει «δεμένη», αποτελεσματική και το κυριότερο, ακόλουθη των αγωνιστικών απαιτήσεων.

Ο Μπεζνίκ Χάσι παρουσίασε μία ομάδα με ένα φανταστικό χαρακτηριστικό. Το εύκολο γκολ. Σημείωσε πέντε τέρματα σε ένα τέμπο χαλαρό. Μπαίνει στο Βελιγράδι σε ένα γήπεδο που κοχλάζει και ξέρει πως δεν πρέπει να αιφνιδιαστεί στην αρχή και στα πέντε λεπτά σκοράρει κι ενώ πέρσι σε 180 λεπτά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα με την Μπερ Σεβά. Στην επανάληψη πάλι μετά από λίγα λεπτά παίρνει ξανά το προβάδισμα, ενώ στην εκπνοή βάζει και τρίτο γκολ.

Ομοίως στο «Γ. Καραϊσκάκη» μπαίνει στην επανάληψη όχι για να μη φάει δεύτερο γκολ και βάλει τον αντίπαλο στο κόλπο, αλλά σκοράροντας με το καλημέρα. Γκολ που μπήκαν χωρίς η ομάδα του να πιέζει ασφυκτικά.

 

Τι θα πρέπει να τον ανησυχήσει

Φυσικά τα δύο αυτά παιχνίδια έβγαλαν και αδυναμίες. Ο Κούτρης είναι θρασύτατος και πολύ καλός στις επιθετικές του ενέργειες, αλλά καλείται να βρει ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Το ύψος του, δεν του δίνει τη δυνατότητα να μετατρέπεται σε τρίτο στόπερ όταν ο αντίπαλος επιτίθεται από την άλλη πλευρά. Επίσης, ο Βούκοβιτς έδειξε αργός. Φυσικά ήταν το πρώτο του παιχνίδι. Επίσης, το να γυρνά πίσω ο Ρομαό και να βοηθά στην άμυνα ίσως να μην είναι ενδεδειγμένη λύση, καθώς ο Ρέτσος ναι μεν είναι ταλαντούχος, αλλά είναι κι άπειρος και στο πλάι του πρέπει να παίζουν έμπειρα στόπερ και όχι αμυντικά χαφ που κατά συνθήκη αγωνίζονται στην οπισθοφυλακή.

Στη μεσοεπιθετική του γραμμή, οι Μάριν, Φορτούνης και Καρσελά είναι σαφέστατα αρκετά ποιοτικοί παίκτες, αλλά δεν δείχνουν ιδιαίτερη διάθεση να μαρκάρουν. Πάντα κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις όταν παρατάσεις την ομάδα σου με ποδοσφαιριστές θαυμάσιους όταν έχουν την μπάλα, αλλά όχι ιδιαίτερα κινητικούς χωρίς αυτή.

Ο Χάσι – όπως όλοι οι προπονητές του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια – πρέπει να βρει τρόπο να χτίσει μία ομάδα με κυριαρχικά χαρακτηριστικά στην Ελλάδα, που να ξέρει όμως να καλύπτει τα νώτα της στην Ευρώπη και στα δύσκολα παιχνίδια. Μία σαφέστατα δύσκολη ισορροπία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα