Ξαναδικάζονται 3 στρατιωτικοί για τον θάνατο φαντάρου στην Κοζάνη

Ξανά σε δίκη παραπέμπονται οι τρεις στρατιωτικοί που απηλλάγησαν από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια φαντάρου από ηλεκτροπληξία στο Στρατόπεδο Μακεδονομάχων στην Κοζάνη. Αυτό αποφάσισε ο Άρειος Πάγος που αναίρεσε την απόφαση του Πενταμελούς Αναθεωρητικού Δικαστηρίου με την οποία αθωώθηκα και οι τρεις στρατιωτικοί.

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Αυγούστου 2008 στο στρατόπεδο της Κοζάνης βρήκε τραγικό θάνατο στρατιώτης την ώρα που έκανε μπάνιο. Λόγω προβλήματος στο σύστημα κεντρικής γείωσης ηλεκτρικού ρεύματος, από άγνωστη αιτία, διέρρευσε ηλεκτρικό ρεύμα στο ηλεκτρολογικό δίκτυο του στρατοπέδου το οποίο διοχετεύτηκε προς τη γη μέσω του σώματος του άτυχου φαντάρου, την ώρα που έκανε μπάνιο, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.
Οι στρατιωτικοί ήταν υπεύθυνοι για το σύστημα υγιεινής και ασφαλείας και τους είχαν ανατεθεί καθήκοντα επιθεωρητών στις κτιριακές εγκαταστάσεις του στρατοπέδου.

Σύμφωνα με το ιστορικό της απόφασης του Αρείου Πάγου οι εμπλεκόμενοι στρατιωτικοί δεν είχαν την κατάλληλη εκπαίδευση πάνω σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας. Οι αρεοπαγίτες αναίρεσαν την απόφαση του Πενταμελούς Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, καθώς έκριναν ότι δεν έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα