Ξεγύμνωσε την ΕΠΟ ο Γιώργος Καραγκούνης!

Απίστευτο ξεμπρόστιασμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από τον Γιώργο Καραγκούνη. Ο επί σειρά ετών αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας είχε –ευτυχώς – το σθένος να εμφανιστεί στη δημόσια Ελληνική Τηλεόραση και να κάνει αποκαλύψεις σχετικά με πράγματα και καταστάσεις μέσα στο Γουδή!

Ο Καραγκούνης στην πραγματικότητα εξέθεσε την ΕΠΟ του Γκιρτζίκη, αφού ανέφερε τη στάση του προέδρου της Ομοσπονδίας όταν έγινε η πρόσληψη του Μαρκαριάν. Συγκεκριμένα είπε στον αέρα της Αθλητικής Κυριακής πως ο πρόεδρος αντί να εμφανίσει τον Ουρουγουανό τεχνικό ως επιλογή της ΕΠΟ, είπε πως είναι προσωπική επιλογή του Καραγκούνη, θέλοντας να πάρει αποστάσεις, ούτως ώστε αν αποδεικνυόταν αποτυχημένη επιλογή, να μπορεί να κρυφτεί πίσω από τον τεχνικό διευθυντή.

Άντε κι αυτή είναι μία κίνηση ενός φοβισμένου ανθρώπου και όχι απαραίτητα ενός άτιμου. Ο Καραγκούνης αποκάλυψε επίσης πως όταν η ΕΠΟ αποφάσισε να τον απολύσει , το έκανε δια θυροκόλλησης του εξώδικου, την ώρα που ο ίδιος δεν ήταν καν στην οικία του, αφού έλειπε σε διακοπές! Παράλογο δεν σας φαίνεται ένας απλός… υπάλληλος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να απολύει τον Γιώργο Καραγκούνη που για τους Έλληνες φιλάθλους είναι πάνω από κάθε Γκιρτζίκη, Σαρρή και τους λοιπούς υπαλλήλους;

Όπως σωστά είπε και ο «τυπάρας», εκείνος είναι ο πιο παλιός στην Ομοσπονδία ως ποδοσφαιριστής της Εθνικής Παίδων και Νέων στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να θεωρηθεί το να απολύεται κατ’ αυτό τον τρόπο.

Ο Καραγκούνης, βέβαια, είχε το σθένος να παραδεχθεί πως πράγματι ήταν δική του επιλογή ο Μαρκαριάν, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που του αναλογεί, ενώ δεν δίστασε να αναφέρει και τις διαφορές που προέκυψαν στη συνεργασία τους, ειδικά όταν ο Σέρχιο ζήτησε την απομάκρυνση του Κωστένογλου με τον οποίο δεν μπορούσε να συνεργαστεί. Επίσης, αποκάλυψε πως η ΕΠΟ για την παράξενο λόγο άρχισε να… αγαπάει τον Μαρκαριάν λίγες ώρες μετά την παραίτησή του.

Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καραγκούνης είπε για την ΕΠΟ:

«Από ένα σημείο και μετά η ΕΠΟ, όταν έχει επιλέξει έναν διευθυντή θα πρέπει να τον στηρίζει σε όποια απόφαση παίρνει κι όχι να είναι στο άλλο άκρο. Όταν δεν έρχονται τα αποτελέσματα τα προβλήματα έρχονται στην επιφάνεια. Η διοίκηση της ΕΠΟ είχε πει στην πρόσληψη του κ. Μαρκαριάν πως είναι επιλογή δική μου και διαχώριζε τη θέση της. Αν δεν πήγαινε καλά, ο Καραγκούνης θα έφταιξε. Δεν τον ήθελαν τον κ. Μαρκαριάν, κανένας. Λίγες μέρες μετά έγινε αυτή η αλλαγή συναισθημάτων και ξαφνικά ο κ. Μαρκαριάν αγαπήθηκε.

Με αιτία όλα αυτά έφτασε η ΕΠΟ, ο κ. Γκιρτζίκης και οι όποιοι σύμβουλοι να φτάσουμε 14 Αυγούστου κι ενώ έκανα χρήση της άδειάς μου να μου καταγγελθεί η σύμβαση, να μου τοιχοκολληθεί στο σπίτι λες και ήμουν απατεώνας. Δεν είχε την ευθιξία κάποιος να με πάρει τηλέφωνο και να μου πει κάτι, ενώ υπηρετώ για 25 χρόνια το εθνόσημο. Οι κύριοι όλοι αυτοί, με πρώτο τον κ. Γκιρτζίκη, με βρήκαν στην ομοσπονδία, δεν τους βρήκα εγώ. Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να ξέρω ποιο είναι το πλάνο τους για τη συνέχεια και γιατί έγιναν όλα αυτά. Δεν μπορούν πάντως να μου σπιλώνουν την επαγγελματική αξιοπρέπεια.

Υπήρχαν πολλές συκοφαντίες, ψέματα και λάσπη, χωρίς να συντρέχει κανένας λόγος να διακοπεί οποιαδήποτε σύμβαση. Δεν θα φτάσω σε αυτό το επίπεδο. Ξέρω πως αν πήγαινα δικαστικώς δεν θα είχαν καμία τύχη, αλλά επειδή είμαι 25 χρόνια στην Εθνική δεν θα πάω δικαστικώς απέναντι στην ΕΠΟ, αν και θα μπορούσα. Δεν θα το συνεχίσω. Περίμενα απλώς να δω πού θα φτάσει η στάση της ομοσπονδίας. Περίμενα να δω αν θα είχε κανένας το φιλότιμο και την ευθιξία να μιλήσει κανένας από την ΕΠΟ για ό,τι έγινε. Ξέρουν όλοι ποιος είμαι».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα