Ξεκίνησαν οι κατασχέσεις σε βάρος οφειλετών τού ΟΑΕΕ

Ξεκίνησαν οι κατασχέσεις σε βάρος οφειλετών τού ΟΑΕΕ. Ήδη εστάλησαν τα πρώτα ειδοποιητήρια του ΚΕΑΟ που ειδοποιούν οφειλέτες πως «ανοίξαμε και σας περιμένουμε». Ο επιχειρηματίας Γιώργος Φλωράς τονίζει πως εντός των οφειλομένων στον Οργανισμό βρίσκονται σειρά παράνομων ποσών όπως:

-η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δεν παρείχε παράνομα ο ΟΑΕΕ για όσο διάστημα ο οφειλέτης χρωστά εισφορές. Ετησίως το ποσό είναι περίπου 1.000 ευρώ συν τους τόκους.

-Οι εισφορές έπρεπε να είχαν μειωθεί από το 2009 και παράνομα ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας τις κρατά στο ίδιο επίπεδο με τα προ κρίσης.

-Τα επιτόκια είναι παράνομα και υπερβαίνουν σημαντικά το ανεκτό επιτόκιο υπερημερίας.

«Είναι παράνομη η πολιτική του ΟΑΕΕ και του Υπουργείου Εργασίας και το γνωρίζουν πολύ καλά. Όμως παραδομένοι στους δανειστές συνεχίσουν. Γνωρίζουν άριστα την Γνωμοδότηση του κ. Μανιτάκη, γνωμοδότηση που έχει παραδοθεί στο γραφείο του Υπουργού Βρούτση ήδη από τις 17/2/2014. Γνωρίζουν ότι ήδη έχουν εκδοθεί δύο δικαστικές αποφάσεις που αναγνωρίζουν την υποχρέωση του ΟΑΕΕ να παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψης τους οφειλέτες (άρα όταν δεν το έπραττε επειδή όφειλαν δεν οφείλει να ζητάει τα χρήματα). Και όμως συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση, ως μια οργανωμένη εγκληματική συμμορία που επιθυμεί την μαζική αρπαγή περιουσιών και φυσική εξόντωση των μικρομεσαίων που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία», υπογραμμίζει ο κ. Φλωράς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα