Ξεκίνησε, αλλά διεκόπη για τις 21/2 η δίκη για την υπόθεση ντόπινγκ στην άρση βαρών

Ξεκίνησε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας η δίκη  για την πολύκροτη υπόθεση ντόπινγκ της εθνικής ομάδας άρσης βαρών, που συγκλόνισε το πανελλήνιο το 2008. Στο εδώλιο κάθισαν σήμερα μετά από 8 αναβολές 25 αθλητές, προπονητές και άλλοι παράγοντες του αθλητισμού που βαρύνονται με πλημμεληματικές κατηγορίες (χορήγηση σε αθλητή από κοινού και κατά συρροή απαγορευμένης χημικής ουσίας με σκοπό τη βελτίωση της αγωνιστικής του διάθεσης, ικανότητας και απόδοσης, χρησιμοποίηση από κοινού απαγορευμένης χημικής ουσίας από αθλητή, ηθική αυτουργία στην ανωτέρω πράξη, κατασκευή, πώληση, προμήθεια και κατοχή ουσιών κα). Η δίκη ωστόσο διεκόπη για τις 21 Φεβρουαρίου.

Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν ο προπονητής Χρήστος Ιακώβου, ο Βαλέριος  Λεωνίδης, ο Βίκτωρας Μητρου, ο Νίκος Ηλιάδης, η Κυριακή Γαλάνη κ.α. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα συνηγόρων υπεράσπισης για νέα αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης που υπεβλήθη λόγω κωλύματος στο πρόσωπο ορισμένων εξ αυτών και διέκοψε για τις 21 Φεβρουαρίου. Χαρακτηριστική ήταν η φράση του συνηγόρου υπεράσπισης του Χρ. Ιακώβου, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, που είπε απευθυνόμενος προς τους δικαστές “μη δικάσετε την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας χωρίς την παρουσία των συνηγόρων τους”.

Την ίδια ώρα, επ αόριστον αναβλήθηκε η δίκη με κατηγορούμενους των αθλητών του στίβου Φανής Χαλκιά και Αναστασίου Γκούση και δυο ακόμη κατηγορουμένων για τα ίδια αδικήματα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα