Ξεκίνησε η απάντληση των καυσίμων από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο

Σε εξέλιξη είναι από το απόγευμα η διαδικασία απάντλησης των καυσίμων από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ» στον Σαρωνικό, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, ολοκληρώθηκαν πλέον οι εργασίες στεγανοποίησης του ναυαγίου.

Το απόγευμα ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Σταμάριος Ράπτης, επισκέφθηκε τη δεύτερη μαρίνα Γλυφάδας, στην παράκτια περιοχή της οποίας έχουν φτάσει κομμάτια της ρύπανσης και όπου επιχειρεί στο πλαίσιο της διαδικασίας απορρύπανσης, ένα βυτιοφόρο.

Από την πλευρά του ο δήμος Γλυφάδας έχει τοποθετήσει κορδέλες κατά μήκος της παραλίας και ενημερώνει τους δημότες, να μην προσέρχονται προς το παρόν για κολύμβηση.

Την ίδια ώρα, πλωτά φράγματα έχουν τοποθετηθεί σε περιοχές κατά μήκος του όρμου Κυνοσούρας και του κόλπου των Σεληνίων της Σαλαμίνας, καθώς και σε σημεία της ακτογραμμής μεταξύ Σχολής Ναυτικών Δοκίμων έως την μαρίνα Ζέας στο κέντρο του Πειραιά.

Στις περιοχές αυτές επιχειρούν για καθαρισμό της ρύπανσης εξειδικευμένα συνεργεία της ιδιωτικής εταιρείας με βυτιοφόρα οχήματα.

Στην ευρύτερη περιοχή του ναυαγίου καθώς και στις θαλάσσιες περιοχές από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι τον ‘Αγιο Κοσμά, συνεχίζουν να επιχειρούν περιπολικά σκάφη του λιμενικού και ειδικά αντιρρυπαντικά.

Στο πλαίσιο παροχής βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια στη Θάλασσα “EMSA” ενεργοποιήθηκε το αντιρρυπαντικό σκάφος AKTAIA OSRV με εξοπλισμό αντιμετώπισης πετρελαιοκηλίδων.

Το θέμα θα απασχολήσει και τη Βουλή, στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, όπου το φέρνει την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ώστε να ενημερωθεί πλήρως ή ελληνική κοινή γνώμη για την κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ρύπανση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα