Ξεκίνησε η επιστροφή μεταναστών στην Τουρκία

Συνολικά 202 μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι δεν υπέβαλαν αίτηση ασύλου στην Ελλάδα επιστράφηκαν στην Τουρκία από τη Λέσβο και τη Χίο σήμερα, Δευτέρα 4 Απριλίου.
Η επιστροφή τους πραγματοποιήθηκε μέσω τoυ τουρκικού λιμανιού Δικελί (σ.σ. βρίσκεται απέναντι από τη Μυτιλήνη), με πλοία ναυλωμένα από τη Frontex.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η σημερινή επιστροφή μεταναστών πραγματοποιήθηκε αναλυτικά ως ακολούθως:

# Από τη Λέσβο επιστράφηκαν 136 άτομα, 135 άνδρες και μία γυναίκα, των εξής εθνικοτήτων: 124 από το Πακιστάν, 3 από το Μπαγκλαντές, 1 από το Ιράκ, 2 από την Ινδία, 4 από τη Σρι Λάνκα και 2 από τη Συρία – οι τελευταίοι ζήτησαν οι ίδιοι να επιστρέψουν.

# Από τη Χίο επιστράφηκαν 66 άτομα, 56 άνδρες και 10 γυναίκες, των εξής εθνικοτήτων: 42 από το Αφγανιστάν, 10 από το Ιράν, 6 από το Πακιστάν, 1 από την Ινδία, 1 από τη Σομαλία, 1 από την Ακτή Ελεφαντοστού και 5 από το Κονγκό.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές η διαδικασία των επιστροφών θα συνεχιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα