Ξεκίνησε την… απόσβεση ο Λουίς Σουάρες!

Πριν βρεθείς στον παράδεισο, πρέπει να ζήσεις την κόλαση… για να μπορείς να ξεχωρίζεις! Ο Λουίς Σουάρες έκανε το… ταξίδι δύο φορές μέσα σε ένα καλοκαίρι. Όμως στάθηκε όρθιος και πλέον, έχει τον δικό του πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα των «αστέρων» της Μπαρτσελόνα!

Ο Ουρουγουανός επιθετικός έφτιαξε το ένα γκολ και σημείωσε το άλλο για τους «μπλαουγκράνα» στο «El Clasico» με τη Ρεάλ Μαδρίτης, κλείνοντας τα στόματα όσων θεωρούσαν ότι ήταν υπερβολικά τα 90 εκατομμύρια που δόθηκαν το περασμένο καλοκαίρι για την απόκτησή του. Για να φτάσει ως εδώ, πέρασε από… χίλια κύματα, αλλά αποδείχθηκε πολύ δυνατός για να λυγίσει, όταν κάποιοι άλλοι στη θέση του ακόμη θα… νιαούριζαν, προτάσσοντας τους… θεούς και τους… δαίμονες που του έχουν πάρει στο… κυνήγι!

Ο Λουίς Σουάρες έζησε την κόλαση και τον παράδεισο. Πήγε από μία φορά στο καθένα και έκανε την επιλογή του. Προτίμησε τον παράδεισο. Μέσα από τη σκληρή δουλειά, την επιμονή και την προσήλωση στο στόχο. Το καλοκαίρι αποτέλεσε την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Η μετακίνησή του από τη Λίβερπουλ στον σύλλογο της Βαρκελώνης ήταν το πρώτο ταξίδι στον παράδεισο.

Ο διάβολος όμως είχε κάνει τα δικά του πλάνα. Μία χαζή ενέργεια στο Μουντιάλ της Βραζιλίας είχε ως αποτέλεσμα την πολύμηνη τιμωρία του από τη FIFA. Η επιστροφή του τον Νοέμβριο είχε θέσει εκτός ρυθμού τον σπουδαίο επιθετικό. Ακολούθησαν, ως φυσικό επακόλουθο, οι μετριότατες εμφανίσεις του και η σκληρή κριτική – κυρίως – από τα βρετανικά ΜΜΕ, τα οποία όμως, έχουν παγκόσμια απήχηση και επηρεάζουν πολύ κόσμο.

Ο Σουάρες ταξίδεψε στην κόλαση, έζησε πως είναι, κάηκε από τη λάβα της και έκανε την επιλογή του. Αναδύθηκε στην επιφάνεια, επέστρεψε στα γνωστά του στάνταρ και βρήκε μία σημαντική θέση στο «πάνθεον» των «ημίθεων» της μπάλας, όπως λογίζονται για τους Καταλανούς ο Λιονέλ Μέσι, ο Αντρές Ινιέστα, ο Νεϊμάρ και τα άλλα μεγάλα «αστέρια».

Ο Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής δείχνει, πλέον, να το απολαμβάνει, δηλώνοντας μέσω του προσωπικού του λογαριασμού σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης: «Για τώρα, αυτό είναι το σημαντικότερο γκολ στην καριέρα μου και λαμβάνει μεγαλύτερη αξία, διότι ήταν κόντρα στους μεγάλους αντιπάλους μας».

Ως αποκορύφωμα της «αναγέννησης» του Λουίς Σουάρες, ήρθαν οι δηλώσεις του προπονητή του, Λουίς Ενρίκε: «Ο Σουάρες άξιζε τα λεφτά που δόθηκαν για την αγορά του. Έχει αρχίσει ήδη να τα δίνει πίσω και σε μεγάλες ποσότητες»!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα