Ξεκίνησε την… προετοιμασία για την επόμενη σεζόν!

Το συν εννιά και με ένα παιχνίδι λιγότερο χαρίζει την άνεση στον Ολυμπιακό να ξεκινήσει από νωρίς τον προγραμματισμό του για την επόμενη περίοδο. Επί της ουσίας, οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν την… προετοιμασία από τις 22 Μαρτίου, αμέσως μετά την ήττα του Παναθηναϊκού στη Βέροια!

Ο Ολυμπιακός αναμένεται – εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου – να προσθέσει έναν ακόμη τίτλο στη συλλογή του. Η διοίκηση εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τις εξελίξεις, αν και τα σύννεφα για τον Βίτορ Περέιρα, λόγω των απανωτών αρνητικών αποτελεσμάτων σε Ελλάδα και Ευρώπη, δεν έχουν εξαφανιστεί.

Παρόλα αυτά, στο μεγάλο λιμάνι αντιμετωπίζουν την κατάσταση με ψυχραιμία και σκοπεύουν να στηρίξουν τον Πορτογάλο τεχνικό. Ένα το κρατούμενο λοιπόν. Με δεδομένη την παραμονή του Περέιρα στον πάγκο, ο σχεδιασμός για την επόμενη περίοδο θα βασιστεί σε τρεις άξονες:

1)Εκκαθάριση υλικού. Κάποιοι παίκτες δεν… κάνουν και δεν θα παραμείνουν και κάποιοι θα παραχωρηθούν. Ο Ιμπραϊμ Αφελάι και ο Αλμπέρτο Μποτία είναι δύο περιπτώσεις που θεωρούνται… βασικοί στη λίστα των υπό αποχώρηση. Ο Ολλανδός είναι δανεικός από την Μπαρτσελόνα και θα επιστρέψει ή θα μείνει ελεύθερος. Ο Ισπανός αμυντικός έχει συμβόλαιο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησαν ήδη οι επαφές για τη μετακίνησή του σε άλλη ομάδα.
Ερωτηματικό παραμένει η περίπτωση του Μήτρογλου. Ο διεθνής Έλληνας επιθετικός ανήκει στην αγγλική Φούλαμ. Το ποσό που απαιτείται για την αγορά του είναι τεράστιο, όπως και οι απολαβές του, οι οποίες παραμένουν σε επίπεδο… Premier League. Η Φούλαμ θεωρείται δεδομένο πως τον παραχωρεί, καθώς παλεύει για την παραμονή της στην… Championship και δεν έχει καμία πιθανότητα να επιστρέψει στα «σαλόνια». Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής. Τι σκοπεύει να κάνει ο Ολυμπιακός; Θα ζητήσει επέκταση του δανεισμού του; Θα προτείνει ένα – σαφώς μειωμένο – ποσό για να τον ανακτήσει ή θα τον αφήσει να επιστρέψει στην Αγγλία και να ακολουθήσει τον δρόμο του; Παρελθόν θα αποτελέσουν και άλλοι παίκτες, αλλά στην παρούσα φάση δεν έχει ληφθεί κάποια συγκεκριμένη απόφαση, εκτός των δύο που προαναφέραμε.

2)Οι ανανεώσεις συμβολαίων. Το πλάνο έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται. Μανιάτης και Τσόρι Ντομίνγκεζ έκλεισαν και τυπικά, ενώ διαδικαστικό θεωρείται το θέμα του Νταβίντ Φουστέρ. Στις ανανεώσεις θα συμπεριλάβουμε και την περίπτωση του Λούκα Μιλιβόγεβιτς, παρότι στο τυπικό της σκέλος θα θεωρηθεί μεταγραφή. Ο Σέρβος χαφ ανήκει στην Άντερλεχτ, η οποία έχει βάλει ρήτρα εξαγοράς 3,5 εκατομμύρια. Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον διεθνή παίκτη, αλλά θέλει να μειώσει και το κόστος της μεταγραφής.
Σε… γραμμή ανανέωσης – επέκτασης του συμβολαίου του έχει μπει και ο Ισπανός τερματοφύλακας, Ρομπέρτο Γκάγκο, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε «λίρα εκατό» για τους «ερυθρόλευκους». Ο μάνατζερ του διεθνούς πορτιέρο – και του Μποτία – αφίχθη στην Ελλάδα και είχε επαφές με τη διοίκηση του Ολυμπιακού, προκειμένου να ανανεωθεί από τώρα η μεταξύ τους συνεργασία.

3)Μεταγραφές. Εξυπακούεται πως ο Ολυμπιακός θα πραγματοποιήσει κινήσεις από το εξωτερικό, αλλά αυτή τη φορά θα είναι μετρημένες και μόνο για παίκτες επιπέδου Champions League. Το κύριο βάρος, στην παρούσα φάση, έχει πέσει στην ελληνική αγορά. Οι περιπτώσεις που παρακολουθεί ο σύλλογος του Πειραιά είναι αρκετές. Στο στόχαστρο βρίσκονται οι Γιαννιώτας (Φορτούνα Ντίσελντορφ – Αστέρας Τρίπολης), Ετζενγκουέλε (Παναιτωλικός), Γούτας (Skoda Ξάνθη), Μπεν Φαρντού (Βέροια), Πουλίδο (Λεβαδειακός), Μαρτίνες (Παναιτωλικός) και Βιγιαφανές (Παναιτωλικός).
Οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές παρακολουθούνται, όπως και ο Κεϊτά της Καλλονής, ο οποίος προστέθηκε πρόσφατα στη λίστα και εφόσον αποδείξουν ότι διαθέτουν τα στοιχεία εκείνα που απαιτούνται ώστε να διακριθούν στον Ολυμπιακό, θα αποκτηθούν.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, με τον Μπεν, ο οποίος μένει ελεύθερος από τη Βέροια, έχει επέλθει ήδη συμφωνία, όπως και με τον Γιαννιώτα, για τον οποίο έχουν ξεκινήσει επαφές με την ομάδα που ανήκει, τη Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα