Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία του 27χρονου μετανάστη από το Πακιστάν

Ξεκινά ξανά σήμερα  η δίκη για τη δολοφονία του 27χρονου μετανάστη από το Πακιστάν, Σαχζάτ Λουκμάν, τα ξημερώματα της 17ης του περασμένου Ιανουαρίου στα Πετράλωνα.

Παρόντες στο ακροατήριο  θα είναι και οι γονείς του θύματος .

Η υπόθεση εκφωνήθηκε  στις   18 /12 και οι δύο κατηγορούμενοι , Διον. Λιακόπουλος και  Χρ. Στεργιόπουλος,  σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και για συμμετοχή στην “εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή” , δήλωσαν ότι δεν έχουν  σχέση με το ναζιστικό μόρφωμα.

Το  παραπεμπτικό βούλευμα  τους αναφέρει  «δράστες με θρασύτητα, αντικοινωνικότητα και ιδιαίτερη επικινδυνότητα» .

Οι δηλώσεις τους

● «Ο Διον. Λιακόπουλος και η οικογένειά του δεν έχουν καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του και τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος. Έχει ομολογήσει από την πρώτη στιγμή ότι έδωσε το θανατηφόρο χτύπημα. Δεν υπήρχε ανθρωποκτόνος δόλος και ζητάμε τη μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από αμέλεια», δήλωσε ο συνήγορος του 25χρονου δράστη.

● Και ο δεύτερος  κατηγορούμενος, ο 29χρονος πυροσβέστης Χρ. Στεργιόπουλος, σε γραπτή του δήλωση, υποστήριξε:

– «Δεν έχω καμία σχέση με τον θάνατο του άτυχου Πακιστανού υπηκόου και το παραπεμπτικό βούλευμα δέχεται ότι τον έπληξα εκ των υστέρων και δεν έχω σχέση με το θανατηφόρο χτύπημα στο στήθος του. Τα χτυπήματα αυτά δεν συνδέονται αιτιωδώς με τον επελθόντα θάνατο». Ακόμα, δήλωσε «σαφώς και κατηγορηματικώς» ότι:

– «Δεν έχω καμία σχέση, ιδεολογική ή άλλη, με τη Χρυσή Αυγή. Διαφωνώ πλήρως με την ιδεολογία του κόμματος αυτού και καταδικάζω την πρακτική του. Είμαστε δημοκρατική οικογένεια και δεν είχα και δεν έχω καμία απολύτως διαφορά με τους αλλοδαπούς που ζουν στην πατρίδα μας».

Για την  Ποινική δίωξη που τους ασκήθηκε πρόσφατα για “ένταξη σε εγκληματική οργάνωση” έχουν ήδη απολογηθεί και αφεθεί ελεύθεροι (κρατούνται όμως για τη δολοφονία) .Οι  συνήγοροι τους υποστηρίζουν  ότι είναι παράνομη δίωξη γιατί  ασκήθηκε μετά την έκδοση του αμετάκλητου παραπεμπτικού βουλεύματος για την κατηγορία της «ανθρωποκτονίας από πρόθεση» και χωρίς να έχουν προκύψει νέα στοιχεία σε βάρος τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα