Ξεκινά η διαδικασία καταστροφής των χημικών τής Συρίας

Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο πριν την έναρξη της διαδικασίας καταστροφής των χημικών τής Συρίας. Σύμφωνα και με τις τελευταίες πληροφορίες μέχρι την Πέμπτη 3 Ιουλίου το «Cape Ray» θα ξεκινά προς τα διεθνή ύδατα για να αρχίσει η διαδικασία καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας. Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στο Gioia Tauro.

Το πρωί της Τρίτης 1 Ιουλίου στις 8 το πρωί καταφτάνει στο λιμάνι Gioia Tauro της Καλαβρίας το Cape Ray. Tο δεύτερο πλοίο, το Δανέζικο Ark Futura , το οποίο μεταφέρει τους 600 τόννους των επικίνδυνων χημικών σύμφωνα με πληροφορίες θα φτάσει στο Τζογια Ταουρο ξημερώματα την επόμενη μέρα 2 Ιουλίου.

Σε δηλώσεις της μετά την συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τον Δανό ομόλογό της Martin Lidegaard στην Κοπεγχάγη, η Ιταλίδα υπουργός χαρακτήρισε τη μεταφορά και την «επακόλουθη καταστροφή» των χημικών της Συρίας, μία επιχείρηση που διεξάγεται από κοινού από την Ιταλία, τη Δανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες, ως «τη μόνη θετική επιχείρηση στα πλαίσια της συριακής κρίσης», εξηγώντας ότι «θα μπορούσε να συμβάλλει ευρύτερα στον αφοπλισμό αλλά και στον αποκλεισμό των πυρηνικών όπλων στην περιοχή».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα