Ξεκινά πόλεμο με το Μαξίμου

«Ο πόλεμος ξεκίνησε και πλέον είναι καιρός οι εξυπνάκηδες του ΣΥΡΙΖΑ να μάθουν τι σημαίνει ΠΑΣΟΚικη ίντριγκα». Αυτή η φράση περικλείει και τον τρόπο αντίδρασης της Χαριλάου Τρικούπη απέναντι στην κυβέρνηση και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή το ρεπορτάζ κυριακάτικης εφημερίδας που αφήνει σκιές για ενδεχόμενη εμπλοκή του ονόματος της Φώφης Γεννηματά στη λίστα Μπόργιανς.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και οι στενοί συνεργάτες «ψάχνουνι» το πώς και το γιατί η συγκεκριμένη εφημερίδα ανέφερε το όνομά της. Σημειώνεται ότι η «Α» την προηγούμενη εβδομάδα εξέφρασε την απορία για ποιον λόγο η ηγετική ομάδα της Χαριλάου Τρικούπη επιτρέπει να σέρνεται η λιστο-φημολογία γύρω ότι από το όνομα της κ. Γεννηματά από την ώρα που το θέμα ήταν γνωστό εδώ και αρκετές εβδομάδες, τόσο στα πολιτικά γραφεία όλων των κομμάτων, όσο και μεταξύ των πολιτικών συντακτών.
Πάντως χθες η κ. Γεννηματά επισκέφθηκε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου κι εξέφρασε τα παράπονα για τις διαρροές και το γεγονός ότι οι δικαστικές αρχές δεν την ενημέρωσαν. Κι αυτό διότι στο ΠΑΣΟΚ έψαξαν την υπόθεση κι έμαθαν ότι στην περιβόητη λίστα Μπόργιανς υπάρχουν τρία ονόματα στο τέλος Γεννηματάς, Παπανδρέου, Πάγκαλος, χωρίς να αναφέρονται χρήματα καταθέσεων, δίχως να υπάρχουν λογαριασμοί. Και όπως λένε στην Χαριλάου Τρικούπη, λες και κάποιο αόρατο χέρι προσέθεσε τα ονόματα αφότου η λίστα έφθασε στα χέρια των ελληνικών αρχών.
Έτσι στην Χαριλάου Τρικούπη έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το δημοσίευμα ήταν με εντολή του Μαξίμου, καθώς αφενός μεν ο διευθυντής της συγκεκριμένης εφημερίδας θεωρείται άνθρωπος του κόμματος, ενώ ο εκδότης είναι ο γνωστός Καλογρίτσας, ο υπερθεματιστή με το βοσκοτόπι στην Ιθάκη και τα δάνεια από την Attica Bank.

Επιστολή
Πάντως η κ. Γεννηματά απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, με αντικείμενο το πρόσφατο δημοσίευμα. H Φώφη Γεννηματά ζήτησε από τον κ. Βούτση την άμεση λήψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών ώστε η Βουλή να συμβάλει στη διερεύνηση για την αποκάλυψη της σκευωρίας εναντίον της.
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, δεν πρέπει να επιτραπεί να αιωρείται άλλο η άθλια συκοφαντία, καθώς η επίθεση που σημειώθηκε εις βάρος της, με το δημοσίευμα, στην πραγματικότητα αποτελεί ένα σοβαρό πλήγμα στη λειτουργία της ίδιας της Δημοκρατίας.
“Ο εκδότης και ο διευθυντής που τυγχάνει να είναι και ο συντάκτης του δημοσιεύματος ισχυρίζονται ότι τα σχετικά στοιχεία προέρχονται από τη δικογραφία και τη σχετική εισαγγελική έρευνα. Έχω διαψεύσει κατηγορηματικά και από την πρώτη στιγμή το περιεχόμενο του δημοσιεύματος. Στο δημοσίευμα αναφέρονται διάλογοι με εισαγγελικούς λειτουργούς. Ορισμένα από τα συγκεκριμένα πρόσωπα της εβδομαδιαίας εφημερίδας έχουν στο παρελθόν προαναγγείλει δικαστικές αποφάσεις, ενέργειες ή πρωτοβουλίες. Άλλωστε, είναι γνωστές οι σχέσεις τους με την Κυβέρνηση και με κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες. Δεν είναι, πλέον, κρυφό σε κανέναν ότι οι άθλιοι αυτοί δημοσιογραφικοί κύκλοι ενεργούν σε πλήρη συντονισμό με υψηλά ιστάμενα κυβερνητικά στελέχη. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που επιχείρησαν με τις γνωστές μεθοδεύσεις να εξασφαλίσουν τηλεοπτική άδεια και τώρα, ως εκδότες πλέον, δίνουν κάθε Κυριακή το δικό τους ρεσιτάλ λάσπης”.

Η ώρα τη απάντησης
Ήδη στην ηγετική ομάδα της Χαριλάου Τρικούπη ετοιμάζουν την δική τους απάντηση. Προς το παρόν στέλνουν τα μηνύματα καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας με αφορμή την απόφαση για το Eurogroup και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, με τα οποία η κυβέρνηση έσπευσε να πανηγυρίσει για μία τεράστια επιτυχία, ενώ στη συνέχεια τα μάζεψε, όταν ο Τσακαλώτος ξεκαθάρισε ότι η απόφαση δεν είναι για πανηγύρια, αλλά μάλλον για κλάματα.
Η πρώτη γεύση ήταν οι ανακοινώσεις που εξέδωσε η Χαριλάου Τρικούπη και οι οποίες ήταν πολύ σκληρές. Έτσι μετά τα πανηγύρια το ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Η κυβέρνηση, αδύναμη και ανίκανη να διαπραγματευθεί, οδηγεί τη χώρα και την οικονομία σε αδιέξοδο και απομακρύνει την προοπτική εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια, διαιωνίζοντας την επιτροπεία της χώρας. Οι ψευτοπαλικαρισμοί και οι ψευτοπανηγυρισμοί δεν μπορούν να αποκρύψουν την άνευ όρων παράδοση».
Και βέβαια υπάρχει και η αντίδραση στην παροχολογία του Τσίπρα μέσω διαγγέλματος: «Εμείς δεν θα πράξουμε ότι ο κ. Τσίπρας, που λοιδορούσε το κοινωνικό μέρισμα που με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ δόθηκε το 2014 καθώς σεβόμαστε απόλυτα την ανάγκη αυτών που χρειάζονται τα κατά μέσο όρο 380 ευρώ έστω και για μια φορά. Άρα οι ΣΥΡΙΖΑ /ΑΝΕΛ εφαρμόζουν απόλυτα την λαϊκή ρήση: Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι. Μόνο που το άγριο κάψιμο του Λαού μας δεν θα ξεχαστεί με τις προεκλογικού και φιλανθρωπικού τύπου παροχές».

Στη Βουλή
Τώρα πλέον περιμένουμε την απάντηση της κ. Γεννηματά από του βήματος της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό. Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι θα είναι σε πολύ ψηλούς τόνους και εάν ο κ. Τσίπρας αποφασίσει να σηκώσει το γάντι, «τότε είναι ευκαιρία να μάθει ο κόσμος πως η οικογένεια Τσίπρα έκανε τα λεφτά». Όλων των μυαλό φυσικά πάει στο γεγονός πως ο πατέρας του πρωθυπουργού επί χούντας είχε αναλάβει δημόσια έργα, αν και από το ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για κρυφό χαρτί.
Το σίγουρο πάντως είναι πως σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό οι τόνοι είναι ήδη πολύ ψηλοί

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα