Ξεκινούν τα συμπληρωματικά έργα στον λιμένα Κατάκολου

Στην τελική ευθεία προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες εκτέλεσης των συμπληρωματικών έργων στον λιμένα Κατακόλου, με προϋπολογισμό 12.124.000 ευρώ με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, βρίσκεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά την απόφαση που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή για έγκριση του αποτελέσματος της δημοπρασίας του συγκεκριμένου έργου.

Συγκεκριμένα, οι συμπληρωματικές εργασίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, επέκταση των λιμενικών εγκαταστάσεων του υφιστάμενου κεντρικού προβλήτα του λιμένα με την κατασκευή νέας νησίδας πρόσδεσης/ παραβολής των κρουαζιερόπλοιων, μικρή εκσκαφή της λιμενολεκάνης, κατασκευή νέου εσωτερικού μώλου κ.α.

«Ο Τουρισμός για ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποτελεί έναν δυναμικό κλάδο και το Κατάκολο είναι το σημείο αναφοράς μας, όσον αφορά την κρουαζιέρα. Και πραγματικά θέλουμε να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στην κρουαζιέρα» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας προσθέτοντας: «Η Περιφέρεια σήκωσε όλο το βάρος της ανάπτυξης των υποδομών στο λιμάνι και τα κατάφερε. Οι συμπληρωματικές αυτές εργασίες στον ήδη υπάρχοντα λιμένα, είναι ιδιαιτέρως σημαντικές για εμάς, καθώς έτσι ενισχύουμε τις υποδομές μας και ενισχύουμε την ποιότητα αλλά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας, ώστε να διευκολύνουμε ακόμη περισσότερα και μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια να καταφθάσουν στο Κατάκολο, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, σημείωσε πως «πρόκειται για ένα έργο πνοής για την Ηλεία και ολόκληρη την Περιφέρειά μας, που θα συμβάλλει σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα