Ξεμένει από δυνάμεις η ΕΠΟ

 

Σε μία ύστατη προσπάθεια να βρει συμμάχους στην «πόλεμο» που έμπλεξε η ΕΠΟ με την ΕΠΣ Θεσσαλίας, ακολουθεί την πάγια πεπαλαιωμένη τακτική της. Προσπαθεί με δημόσιες σχέσεις και πιέσεις να εξάγει από της Ενώσεις της χώρας «πρόσθετες παρεμβάσεις», υπέρ της φυσικά, προκειμένου να τις συμπεριλάβει στην απολογία της. Όρισε μάλιστα και πληρεξούσιο δικηγόρο για τη συλλογή των εγγράφων στήριξης, τον κ. Δ. Σιώτο.

Η πρόταση προσωρινής έκπτωσης του Δ.Σ. της ΕΠΟ θα εκδικαστεί στο Ειρηνοδικείο Αθηνών τη Δευτέρα, 8/6.

Η «ΑΠΟΨΗ» διατυπώνει ευθέως τη γνώμη της, ότι είναι νομικά αδύνατον να διοριστεί προσωρινή διοίκηση σε αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής, και αυτό διότι πολύ απλά το αίτημα είναι ίδιο με το αίτημα της κύριας αίτησης που θα εκδικαστεί τον Νοέμβριο.  Άρα η ΕΠΟ φαίνεται να τη γλιτώνει προσωρινά.

Για τους μη μυημένους στα νομικά και για να γίνουμε πιο κατανοητοί, επεξηγούμε ότι –υποθετικά πάντα– αν γινόταν δεκτό τη Δευτέρα, 8/6, το αίτημα προσωρινής διαταγής, τι θα είχε να δικάσει στην τακτική διαδικασία το δικαστήριο;

Σε νομικό επίπεδο η τυχόν αποδοχή του αιτήματος διορισμού προσωρινής διοίκησης θα απαιτούσε πλήρη δικαίωση του αιτήματος της ΕΠΣΘ, γεγονός το οποίο δεν προβλέπεται σε κανένα άρθρο του αστικού κώδικα και σε καμία νομολογία.

Οι εξελίξεις αυτές ενεργοποίησαν, μάλιστα, και τον Σταύρο Κοντονή! Ο υφυπουργός Αθλητισμού σκέφτεται να απευθυνθεί στο νομικό συμβούλιο του κράτους, προκειμένου να ενημερωθεί για το αν είναι συνταγματική η αποβολή της ΕΠΣ Θεσσαλίας από τα μητρώα της ΕΠΟ (παρά το ότι προβλέπεται από το καταστατικό της Ομοσπονδίας).

Οι βλακείες της ΕΠΟ περί διαγραφής της ΕΠΣ Θεσσαλίας

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ περί διαγραφής της ΕΠΣ Θεσσαλίας δίνει σε πολλούς την απάντηση στο ερώτημα για το πώς οι διοικούντες την Ομοσπονδία κατάφεραν να καταντήσουν έτσι όπως κατάντησαν το ποδόσφαιρο. Το νόμιμο δικαίωμα να προσφύγει ο οποιοσδήποτε θιγόμενος στον φυσικό του δικαστή και στο αρμόδιο δικαστήριο, όπως εν προκειμένω πράττει ανεξάρτητα από τη βασιμότητα των λόγων της η ΕΠΣΘ, κατά της ΕΠΟ, αποτελεί  λόγο διαγραφής της Ένωσης! Δηλαδή, με λίγα λόγια, αν η ΕΠΟ παρανομεί και καταστρατηγεί τους όρους του καταστατικού, την παραβατική αυτή συμπεριφορά της δεν θα τη δικάσει δικαστήριο τακτικό, αλλά επιτροπή διορισμένη από την ΕΠΟ, που θα αμείβετε από την ΕΠΟ!!! Μιλάμε, δηλαδή, για πολύ γέλιο!

Δεν μας είπαν όμως οι εγκέφαλοι της ΕΠΟ τι θα γίνει αν η ΕΠΣ Θεσσαλίας καταθέσει μία μήνυση για εκβίαση εις βάρος του Δ.Σ. της ΕΠΟ. Επειδή το αδίκημα είναι διαρκές και επιτρέπει την αυτόφωρη διαδικασία, είναι πολύ πιθανό τα μέλη του Δ.Σ. που έλαβαν την απόφαση περί διαγραφής  να κοιμηθούν κάποια βράδια σε κελιά αστυνομικών τμημάτων ή στη ΓΑΔΑ!

ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ «ΚΑΛΠΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ»

Όταν η διοίκηση της ΕΠΟ προσπαθεί υπό άκρα μυστικότητα να αλλάξει το καταστατικό της και λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο για έναν ολόκληρο χρόνο, είναι λογικό κάποια στιγμή να εκτεθεί.

Οι παρατυπίες της Ομοσπονδίας οδήγησαν την «ΑΠΟΨΗ» στη δημοσιογραφική αποκάλυψή τους, και πλέον η υπόθεση ερευνάται από την Εισαγγελία. Το σίγουρο είναι ότι στις εργασίες της Γ.Σ. τον Ιούλιο του 2014, το υποβληθέν καταστατικό δεν κουβεντιάστηκε ούτε εγκρίθηκε κατ’ άρθρον, έγινε μία συζήτηση για 5-6 άρθρα (που αφορούσαν τον αριθμό ψήφων των Ενώσεων και της Super League) και στη συνέχεια υπό μορφή εξουσιοδότησης, το καταστατικό συντάχτηκε κατά το δοκούν από τον επιστήθιο φίλο του τότε προέδρου Γιώργου Σαρρή, τον πρώην (;) δικηγόρο της ΕΠΟ Θεόδωρο Κουρίδη. Μάλιστα το καταστατικό ενώ εγκρίθηκε τον Ιούλιο, ήταν τόσο… πλήρες που κατατέθηκε στο Ειρηνοδικείο τον Δεκέμβρη του 2014.

Η υπόθεση, βέβαια, βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα ποδοσφαίρου, Παναγιώτη Σιμιτζόγλου, και αποτελεί ένα παρακλάδι των πάμπολλων νομικών εμπλοκών της παραπαίουσας διοίκησης της ΕΠΟ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα