Ξεπέρασε κάθε όριο η… Αγγέλω (και η Volkswagen της)

 

Απαράδεκτη κίνηση από τη Γερμανίδα καγκελάριο η οποία κλείνει το μάτι στην Τουρκία και την βάζει στην ΕΕ από το παράθυρο και μάλιστα εις βάρος της Ελλάδας! Ενώ η χώρα ακόμα δεν έχει κυβέρνηση εκείνη παρεμβαίνει και ζητά να συμμετάσχει και η Τουρκία στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων του Αιγαίου.

«Έχουμε την εντύπωση ότι η συνολική διαδικασία με τους πρόσφυγες εξελίσσεται άτακτα. Πρέπει, όμως, να τα καταφέρουμε -και θα τα καταφέρουμε. Είμαστε πεπεισμένοι, και για αυτό πάντα λέω ότι θα τα καταφέρουμε, αλλά φυσικά χρειαζόμαστε δείγματα τάξης και σε αυτά περιλαμβάνεται και η επιτήρηση των εξωτερικών συνόρων, η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων. Και αυτό δεν θα μπορέσουμε να το καταφέρουμε μόνοι μας. Μόνη της η Ελλάδα, χωρίς την στήριξη της Τουρκίας, δεν μπορεί να το κάνει», δήλωσε συγκεκριμένα.

Και όλα αυτά όταν την ίδια ώρα η χώρα της αποδεικνύεται πρύτανης της… απάτης για πολλοστή φορά! Το παράδειγμα της Volkswagen έρχεται να προστεθεί στα τόσα σκάνδαλα made in Germany και η ηγεσία της χώρας αντί να βάλει τάξη συνεχίζει να το παίζει το μεγάλο αφεντικό της Ευρώπης προσπαθώντας παράλληλα να ανατρέψει το status quo.

Μάλιστα ακόμα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παίζει το παιχνίδι του Βερολίνου και έκρινε ότι είναι πρόωρο να ληφθούν «μέτρα άμεσης επιτήρησης» στην Ευρώπη μετά τις αποκαλύψεις για την παραποίηση των τιμών εκπομπής ρύπων από την γερμανική Volkswagen στις ΗΠΑ.

«Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη σε ό,τι αφορά τη Volkswagen τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Γερμανία», ανέφερε με γραπτή απάντηση στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Ευτυχώς την ίδια άποψη δεν έχουν οι ιταλικές αρχές. Το ιταλικό υπουργείο Μεταφορών θα ανοίξει έρευνα και θα ζητήσει εξηγήσεις από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen και την Ομοσπονδιακή Αρχή Οδικής Κυκλοφορίας (KBA), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

Το υπουργείο, εκφράζοντας «ανησυχία» για το θέμα, επιθυμεί να γνωρίζει «εάν οι ίδιες παράνομες ενέργειες, που έγιναν στις ΗΠΑ, όπου οι κανονισμοί έγκρισης είναι διαφορετικοί, έχουν γίνει και σε ό,τι αφορά τις εγκρίσεις… στην Ευρώπη και εάν αυτά τα οχήματα πουλήθηκαν στην Ιταλία”.

Πίσω στη Γερμανία, η κρίση στη Volkswagen λαμβάνει ανυπολόγιστες διαστάσεις καθώς ο γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας δέχεται από παντού επιθέσεις, οι οικονομικές συνέπειες του σκανδάλου για την παραποίηση των ελέγχων ρύπων έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται αισθητές, η μετοχή του ομίλου έχει σημειώσει ήδη βουτιά άνω του 20% σήμερα, ενώ η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να προβλέψει το ποσό των 6,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους, επιβαρύνοντας τον ισολογισμό του 2015.

Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα ανά τον κόσμο είναι εξοπλισμένα με το λογισμικό παραποίησης των μετρήσεων των ρύπων που ανακαλύφθηκε στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα