«Ξεπληρώνει» τη στήριξη για το Noor One

Πριν συμπληρωθούν 24 ώρες από την απόλυτη κάλυψη του Αλέξη Τσίπρα στον Πάνο Καμμένο, όσον αφορά τις επαφές του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον ισοβίτη για τους δύο τόνους ηρωίνης Μάκη Γιαννουσάκη (σ.σ. υπόθεση Noor One), ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανταπέδωσε την στήριξη που του παρείχε ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν οδηγήθηκε σε Εξεταστική Επιτροπή.

Πώς; Κάνοντας μία ακόμη πολιτική «κωλοτούμπα», αυτή τη φορά για το ζήτημα της αλλαγής φύλλου με μία απλή δήλωση, ένα νομοσχέδιο που εισήλθε την Τρίτη στη Βουλή. Ο Πάνος Καμμένος, που του αρέσει να παρουσιάζει εαυτόν ως υπερασπιστή των ιδανικών της Θρησκείας και της Οικογένειας, πραγματοποίησε μία ακόμη επική κυβίστηση προκειμένου να μην κινδυνεύσει η δεδηλωμένη και η υπουργική του καρέκλα. Με μια λακωνική ανακοίνωση και χωρίς παραπάνω αναλύσεις ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος των ΑΝ.ΕΛ. ανακοίνωσε στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης ότι το κόμμα του υπερψηφίζει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου – Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού».

Η συγκεκριμένη απόφαση μόνο ως «αντάλλαγμα» για τη στήριξη του κ. Τσίπρα στον κ. Καμμένο στη συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σε βάρος του ΥΠΕΘΑ μπορεί να ερμηνευτεί. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση που έκανε η Σοφία Βούλτεψη: «Ο Καμμένος θα αλλάξει και το… φύλο προκειμένου να μείνει στην εξουσία!».

Ναι και στην «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, οι ΑΝΕΛ δεν αποκλείεται να στηρίξουν τη νέα ρύθμιση για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» όταν αυτή επανακατατεθεί στην Βουλή και εφόσον ενσωματωθούν οι ισχυρές ενστάσεις του κόμματος. Πηγές της Χαροκόπου εξηγούν πως «είναι αυτονόητο για εμάς πως δεν θα ψηφίσουμε τίποτα που αφήνει «σκιές» στην Θράκη».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κουίκ επισήμανε πως «Η τροπολογία θα εισαχθεί ξανά και θα λαμβάνει υπόψη τις θέσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, και θα προστατεύει ταυτόχρονα τα συμφέροντα της Θράκης, έναντι εκείνων που δεν σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάννης και την εκεί ύπαρξη θρησκευτικής και όχι εθνικής μειονότητας». Ο υφυπουργός Εξωτερικών και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τόνισε ότι «το υπουργείο Εξωτερικών είναι σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με τους νομικούς συμβούλους του υπουργού κ. Κοντονή».

Ακόμη, σημείωσε πως «οι ανησυχούντες της γραφικής αντιπολίτευσης να είναι βέβαιοι ότι η δεδηλωμένη της κυβέρνησης είναι ακλόνητη και η ενδοκυβερνητική συνοχή απόλυτα αρραγής σε σχέση με την κινούμενη άμμο στο εσωτερικό και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ουραγού της, που ψάχνει ηλεκτρονικό αρχηγό».

Επίσης, ο κ. Κουίκ επέκρινε την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας πως «ο αμοραλισμός και η ανικανότητα αντιπολίτευσης εκ μέρους της ΝΔ, όπως έχει καταντήσει στα χέρια της ηγετικής της ομάδας, δημιουργεί ένα πρωτοφανές φαινόμενο για τα πολιτικά και κοινοβουλευτικά χρονικά της χώρας. Και προσθέτει: «Ένα κόμμα, και μάλιστα αυτό που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, να μην υπερασπίζεται τις θέσεις του, αλλά να τις βανδαλίζει με μια καινοφανή αντίστροφη ισοπεδωτική λογική». Βέβαια, υπογραμμίζει, «αυτό το πρόβλημα της σημερινής Νέας Δημοκρατίας δεν μας αφορά. Μπορεί να είναι και για γέλια, μπορεί να είναι και για κλάματα. Η παράστασή της συνεχίζεται».

Τέλος, ο ίδιος σχολίασε πως «τελικά χθες, βρεθήκαμε μπροστά σε ένα ακόμα δείγμα ότι σέρνεται πλέον από τη μύτη από τους ΑΝΕΛ. Είμαστε ο εφιάλτης τους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα