Ξεσπάει ο πραγματογνώμονας της οικογένειας Παντελίδη για το πόρισμα

 

Εννιά μήνες μετά το μοιραίο τροχαίο που κόστισε τη ζωή του Παντελή Παντελίδη στη δημοσιότητα δόθηκε το επίσημο πόρισμα των αιτιών που προκάλεσαν το τροχαίο.

 

Όπως προκύπτει από το πόρισμα 200 σελίδων, που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr, το κοντέρ του αυτοκινήτου έδειχνε ταχύτητα μεγαλύτερη των 118 χιλιομέτρων την ώρα, δεν υπήρχαν ίχνη φρεναρίσματος, το όχημα έφυγε από το δρόμο χωρίς να υπάρξει κάποια παρεμβολή άλλου αυτοκινήτου και τέλος ως αιτία παρουσιάζεται ο ανθρώπινος παράγοντας και όχι κάποια μηχανική βλάβη ή κατασκευαστικό λάθος του δρόμου.

 

Ακόμη στο πόρισμα δεν προσδιορίζεται ποιος ήταν ο οδηγός του οχήματος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «το τροχαίο δυστύχημα, οφείλεται μόνο σε ανθρώπινο παράγοντα και συγκεκριμένα σε όποιον οδηγούσε το ΙΚΥ- 4245 Ι.Χ αυτοκίνητο τη στιγμή του δυστυχήματος. Όποιος οδηγούσε, αφού αρχικά εκινείτο επί της γέφυρας εξόδου του πρώην ανατολικού αερολιμένα Αθηνών προς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης με κατεύθυνση προς Αθήνα για κάποιο λόγο έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και συγκρούστηκε με τον εμπρόσθιο δεξιό τροχό πάνω στο υπερυψωμένο τσιμεντένιο τοιχίο». Οι πραγματογνώμονες δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσουν αν ο Παντελής Παντελίδης οδηγούσε το αυτοκίνητο και απλώς αρκούνται στο να αναφέρουν ότι στην αυτοψία της Τροχαίας αναφέρεται ως οδηγός ο τραγουδιστής.

Σημαντικό είναι το σημείο που αναφέρεται ότι ο οδηγός δεν προσπάθησε να φρενάρει αλλά «έφυγε» με πολλά χιλιόμετρα στη στροφή γράφοντας χαρακτηριστικά ότι «ίχνη τροχοπέδησης ή ίχνη πλάγιας ολίσθησης δεν βρέθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος». Στο πόρισμα σημειώνεται ακόμη πως «τα πιθανά αίτια που προκάλεσαν την εκτροπή από την κανονική πορεία του οχήματος κατά την άποψη μας ήταν τα ακόλουθα.

Κάποιο πρόβλημα που παρουσιάστηκε στον οδηγό όπως ξαφνικό πρόβλημα υγείας, ζάλη, καρδιακό επεισόδιο, επιληπτικό επεισόδιο, κατανάλωση ποσότητας αλκοόλ, χρήση απαγορευμένων ουσιών.

«Κόπωση ή υπνηλία του οδηγού, στιγμιαία απόσπαση προσοχής όπως κινητό τηλέφωνο, τυχόν ακατάλληλη ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο οδηγός», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η αντίδραση της οικογένειας ήταν άμεση και ο πραγματογνώμονάς τους, Αναστάσιος Δέδες, μιλώντας στη Freddo ξέσπασε:

 «Πρόκειται για σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το αυτοκίνητο να κινούνταν με αυτή την ταχύτητα. Αν πήγαινε με 120χλμ θα είχε βρεθεί στη Βουλιαγμένης και δεν θα σταματούσε 30 μέτρα μετά τη σύγκρουση με το στηθαίο. Δεν είναι σοβαρά πράγματα» και τόνισε πως την δική του πραγματογνωμοσύνη ανέφερε πως η ταχύτητα του οχήματος δεν ξεπερνούσε τα 75 χιλιόμετρα.
«Η πραγματογνωμοσύνη που περιμέναμε επί εννέα μήνες δυστυχώς δεν μας έκανε σοφότερους. Το ακανθώδες ερώτημα για το ποιος ήταν ο οδηγός παραμένει αναπάντητο από τους διορισθέντες πραγματογνώμονες της Τροχαίας» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Χαράλαμπος Λυκούδης..

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα