Ξύλο στο «Ελ. Βενιζέλος» μεταξύ Σέρβων και Κροατών!

 

Από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας η ΕΛ.ΑΣ. ήταν σε επιφυλακή επειδή υπήρχε η πληροφορία ότι ετοιμάζονται χοντρά επεισόδια μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού, της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, του Ερυθρού Αστέρα και του ΠΑΟ!

Η… ιδέα έπεσε στο τραπέζι όταν χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ αποφάσισαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα παρά το ότι δεν είχαν εισιτήρια για το ματς του Φαλήρου! Τότε ενεργοποιήθηκαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού, οι οποίοι κάλεσαν τους «αδερφούς» τους από το Βελιγράδι, τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα, οπότε δεν θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι οι οπαδοί του ΠΑΟ, οι οποίοι αποφάσισαν να υποθάλψουν εκείνους της Ντινάμο!

Τελικά χάρη στην δραστηριοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας οι οπαδοί των τεσσάρων ομάδων αρκέστηκαν σε δύο… πορείες στα λιμέρια των άλλων, οι «κόκκινοι» στο κέντρο της Αθήνας και οι μπλε με τους «πράσινους» στο κέντρο του Πειραιά. Ωστόσο,  κι ενώ όλα έδειχναν πως θα κυλήσουν ήρεμα, τελικά οι Σέρβοι και οι Κροάτες συναντήθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 5/11, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγο πριν αναχωρήσουν για τις πατρίδες τους και επιδόθηκαν  σε ανελέητο ξύλο, υποχρεώνοντας διμοιρίες των ΜΑΤ και ασθενοφόρα να συρρέουν το ένα μετά το άλλο στο αεροδρόμιο, μπροστά στα έντρομα μάτια υπαλλήλων, ταξιδιωτών και τουριστών!

Όλα ξεκίνησαν όταν οι Σέρβοι οπαδοί εντόπισαν τους Κροάτες που κατευθύνονταν προς την αίθουσα αναχωρήσεων και άρχισαν το κυνηγητό και τελείωσαν όταν μετά από ώρα κατέφτασαν οι διμοιρίες των ΜΑΤ! Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρξαν οκτώ τραυματισμοί (ένας σοβαρός) και 15 συλλήψεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα