Οίκος Ναύτου: Προφυλακιστέοι οι τρεις από τους έξι κατηγορούμενους

Στη φυλακή οι τρεις από τους έξι κατηγορούμενους της «εγκληματικής οργάνωσης» που είχε σχεδιάσει τη μεγάλη απάτη στον «Οίκο του Ναύτου»  .

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους που παίρνουν την άγουσα για τις φυλακές Κορυδαλλού, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, είναι και η περιβόητη πλέον «Τζένη», υπάλληλος του «Οίκου Ναύτου» και αποσπασμένη στο γραφείο του υπουργού Παιδείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ανάμεσα στα οποία είναι και σοκαριστικές τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ, η “Τζένη” φέρεται να είχε καθοδηγητικό ρόλο στην κομπίνα.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν μεταμελημένοι και  επιχείρησαν να καταδείξουν ότι δεν είχαν σημαντικό ρόλο στην κομπίνα, χωρίς όμως να καταφέρουν να πείσουν τον ανακριτή και τον εισαγγελέα που διέταξαν την προσωρινή τους κράτηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι άλλοι τρεις εμπλεκόμενοι που απολογήθηκαν χθες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Μεταμελημένη εμφανίστηκε η Τζένη

Στην απολογία της η «Τζένη» δήλωσε «μεταμελημένη», αποποιήθηκε τον ρόλο της καθοδηγήτριας και «τα έριξε» στον συγκατηγορούμενο της,  Σ.Γκ.

« Κυρίαρχο ρόλο και γνώση είχε ο Σ.Γκ.», είπε, «άλλωστε εγώ δεν θα μπορούσα να έχω ουσιαστική γνώση για τα διαδικαστικά ζητήματα του λογιστηρίου».

Η γυναίκα που συνελήφθη επ αυτοφώρω στον τόπο της συναλλαγής υποστήριξε ακόμα ότι είχε «περιφερειακό ρόλο» .

Χαρακτήρισε μάλιστα «προβοκατόρικη» της δράση του κλινικάρχη που τους κατήγγειλε αποκαλύπτοντας την απάτη.

«Μας την έστησαν»

Από  την πλευρά του ο Σ.Γκ. , χαρακτήρισε τις βαρύτατες κατηγορίες που τους αποδίδονται ως συνέπεια …αστυνομικής παγίδευσης .

‘Οπως υποστηρίζει, ο κλινικάρχης ( που τους κατήγγειλε) «λειτουργώντας ως agent provocateur υπό τις εντολές του ΣΔΟΕ και εκτελώντας κατά γράμμα τις εντολές αυτές, μάς ενέπλεξε σε μία υπόθεση, την οποία αυτός και το ΣΔΟΕ δημιούργησαν και η οποία στερείται αντικειμένου, αφού ουδεμία βλάβη του δημοσίου έλαβε χώρα, κατά την υλοποίηση του ενορχηστρωμένου από το ΣΔΟΕ σχεδίου».

Για την εμπλοκή του ισχυρίστηκε ότι «συνίσταται σε μια μεμονωμένη συνδρομή που πραγματοποιήθηκε υπό την συναισθηματική και ψυχολογική πίεση πολύ ιδιαίτερων συνθηκών. Είμαι συγκλονισμένος και ειλικρινά μετανιωμένος για την απερισκεψία μου, την επιπολαιότητά μου, τη στιγμιαία κακή και εσφαλμένη κρίση μου.

Σε καμία περίπτωση δεν θα είχα εμπλακεί στη συγκεκριμένη υπόθεση αν δεν είχα λυγίσει κάτω από το βάρος των οικογενειακών μου προβλημάτων. Πραγματικά κάμφθηκα από το αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκα, ανήμπορος να αντιμετωπίσω τα οξύτατα οικονομικά προβλήματα που μου προέκυψαν, σε συνδυασμό με τη σκληρή οικονομική πραγματικότητα».

«Η επιπόλαιη»
Απολύτως μεταμελημένη για τον βαθμό της συμμετοχής της στην υπόθεση δήλωσε στην απολογία της και η τρίτη προφυλακισθείσα, Ε.Γ.

«Θα επιδιώξω με κάθε μέσο και τρόπο να άρω τις συνέπειες της ανάμιξης μου αποδεχόμενη το μερίδιο των ευθυνών που μου αναλογούν. Ο ρόλος μου ήταν διαμεσολαβητικός καθώς έφερα σε επαφή τον κλινικάρχη με τον Σ.Γκ.», υποστήριξε.

Και αυτή με τη σειρά της μίλησε για …προβοκατόρικη δράση του καταγγέλλοντα. «Εκείνος πρώτος μας προσέγγισε», ισχυρίστηκε στην απολογία της.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα