Οδηγίες προς… πλημμυρισμένους

Για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών καθώς και την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν σε κατοικίες και οικοσκευές από τις πλημμύρες της περασμένης Παρασκευής (24/10) ο αρμόδιος υφυπουργός του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, έδωσε τις απαραίτητες κατευθύνσεις και οδηγίες προς τους δημάρχους των περιοχών αυτών στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26-10-2014.

Η βασική συνδρομή του Τομέα της Πρόνοιας συνίσταται σε δύο Προγράμματα, στην επιδότηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους 587 ευρώ και στην αποκατάσταση ζημιών κατοικίας και οικοσκευής με ύψος που κυμαίνεται από 1.174 ευρώ έως 5.870 ευρώ. Επίσης τη Δευτέρα εστάλη διευκρινιστική εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας προς τους εν λόγω δήμους ώστε να αιτηθούν τα αναγκαία ποσά. Μέχρι σήμερα το μεσημέρι (29-10-2014) στην Γενική Γραμματεία Πρόνοιας, έχουν υποβληθεί αιτήματα των Δήμων Ιλίου, Φυλής, Περιστερίου, Πειραιώς και Αχαρνών, τα οποία συνολικά αφορούν στην παροχή έκτακτου βοηθήματος σε 370 νοικοκυριά.

Με βάση το αίτημα προωθήθηκε άμεσα απόφαση σκοπιμότητας του έκτακτου βοηθήματος των 587€ του υφυπουργού ώστε να εκταμιευτούν χωρίς καθυστέρηση και να αποδοθούν στους εν λόγω Δήμους οι πρώτες ενισχύσεις.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα