«Οικονομική σταθερότητα και μετά επενδύσεις»

Πρώτο μέλημα είναι η οικονομική σταθερότητα και μετά οι επενδύσεις, διεμήνυσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Μάκης Βορίδης. «Σε ένα κράτος κατάχρεο δεν υπάρχει κανένας να επενδύσει ούτε ένα πενηνταράκι» τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας που εξέφρασε την άποψή του ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης έχει αρχίσει να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να γίνουν αυτά που ζητάνε οι πολίτες, όπως μείωση της φορολογίας,

Σύμφωνα με τον ίδιο, κυβερνητική προτεραιότητα είναι η ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, και θα τεθεί με τους δανειστές. «Μετά από 8-9 χρόνια για πρώτη φορά έχουμε τόσο χαμηλές αποδόσεις ομολόγων που σημαίνει ενίσχυση ρευστότητα στις τράπεζες και δανεισμού επιχειρήσεις με περισσότερη ανάπτυξη. Βασική προϋπόθεση του προγράμματος ήταν η σταθεροποίηση βλέπουμε σημάδια ανακάμψεως, και ουσιαστική αναστροφή της ύφεσης», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

«Ο  Τσίπρας πρέπει να πει πρώτα πώς θα αυξηθούν οι μισθοί»

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βορίδης είπε ότι «και ο άλλος πόλος έχει αρχίσει να αλλάζει την πολιτική του. Μόλις πει ο Τσίπρας ότι θα μειώσει τους φόρους θα ανοίξουμε μια ωραία συζήτηση για τη φορολογική πολιτική. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να πει πρώτα πώς θα αυξηθούν οι μισθοί».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα