Οι άδειες θα βγουν, τα λεφτά υπάρχουν;

 

Ο Δημήτρης Ανδριανόπουλος, ο άνθρωπος που επεξεργάζεται και επιμελείται το πρότζεκτ του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα το είχε πει… Το έργο δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν από τον Αύγουστο.

Προφανώς, λοιπόν, κανένας μέσα στην ομάδα δεν άνοιξε σαμπάνιες μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που εδώ που τα λέμε είχε παρθεί πριν από τρεις μήνες και απλά… καθαρογραφόταν!  Το ότι οι προσφυγές του δήμου και των κατοίκων της περιοχής (και άλλων περιοχών) θα πήγαιναν στον κάλαθο των αχρήστων ήταν γνωστό, αλλά έπρεπε να γίνει και λίγο… νταβαντούρι!

Ωστόσο, αυτό που παραμένει άγνωστο αφορά στη χρηματοδότηση του έργου που παραμένει… φτωχή. Ως γνωστόν, η ΑΕΚ έχει εξασφαλισμένα (αν δεν πτωχεύσουμε ως χώρα) 20.000.000 ευρώ από την Περιφέρεια, υπολογίζει ένα σημαντικό ποσοστό από την πώληση των διαρκείας (από τη σεζόν 2013-14 μέχρι και της νέας χρονιάς, χοντρικά 3 εκατομμύρια), ενώ έχουν δεσμευτεί για ιδία χρηματοδότηση αρκετοί επιχειρηματίες που ανήκουν στην εταιρία «Δικέφαλος Α.Ε.» (μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο Μελισσανίδης).

Από κει και έπειτα, το χάος! Η ΠΑΕ δεν έχει βρει ούτε μέγα χορηγό για το γήπεδο (εκτός κι αν το κρύβουν), ούτε μικρότερους υποστηρικτές, κάτι που σημαίνει ότι περίπου 35.000.000 ευρώ για το έργο αγνοούνται. Και όχι μόνο αυτό! Τα λεφτά αυτά είναι άμεσα απαιτητά, αφού η ρευστοποίηση των χρημάτων της περιφέρειας δεν θα γίνει σε πρώτη φάση. Αυτό σημαίνει πως πρέπει σήμερα κιόλας να βρεθεί χορηγός και… αύριο να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για δάνειο, αφού είναι βέβαιο ότι θα απαιτηθεί ένα μεγάλο ποσό από τράπεζα.

Όλα αυτά τι σημαίνουν; Πως τα πανηγύρια για την απόφαση του ΣτΕ είναι για τα… πανηγύρια. Το πρόβλημα είναι μόνο οικονομικό. Ο Μελισσανίδης εύκολα εισέρχεται στο μεταγραφικό παζάρι, κυνηγώντας καλούς (ελεύθερους κατά βάση) παίκτες, αφού η χορηγία με την Jeep, τα τηλεοπτικά, το εκατομμύριο από το ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και το ότι δεν χρωστάει πουθενά, επιτρέπουν στην Ένωση να κάνει δυνατές μεταγραφές. Η μεγάλη όμως μεταγραφή που λέγεται «Αγία Σοφία» δεν είναι εύκολο θέμα, κι ας παρουσιάζεται ως κάτι που μπαίνει στην τελική ευθεία…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα