«Οι Έλληνες δείχνουν στον κόσμο πώς να είσαι άνθρωπος»

Μετά την ηθοποιό Σούζαν Σάραντον και τον εικαστικό Ai Weiwei, σήμερα ήταν η σειρά μιας άλλης μυθικής μορφής του παγκόσμιου κινηματογράφου και θεάτρου, της Βανέσα Ρεντγκρέιβ, να βρεθεί στην Αθήνα δυστυχώς με αφορμή την προσφυγική κρίση.

Η πολυβραβευμένη καλλιτέχνις (σ.σ. είναι η μοναδική Βρετανή ηθοποιός η οποία έχει κερδίσει βραβείο Όσκαρ, Έμμυ, Τόνι, Χρυσή Σφαίρα, Screen Actors Guild Award, βραβείο Φεστιβάλ Καννών και BAFTΑ) και Πρέσβειρα καλής θέλησης της Unicef επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα, παρουσία του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.

Τη Βανέσα Ρεντγκρέιβ συνόδευε και η Ελληνίδα ηθοποιός Μιμή Ντενίση, η οποία ήταν αυτή που προσκάλεσε τη Βρετανίδα σταρ στην Ελλάδα με αφορμή και την παράσταση «Σμύρνη μου, Αγαπημένη» που παίζεται φέτος για δεύτερη χρονιά στη σκηνή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Από μία προσωπικότητα, λοιπόν, τέτοιου διαμετρήματος τα λόγια που απηύθυνε προς τον ελληνικό λαό αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα. Συγκεκριμένα, η Βανέσα Ρεντγκρέιβ εξήρε την αντιμετώπιση των απλών ανθρώπων και φορέων απέναντι στους πρόσφυγες λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «Οι Έλληνες δείχνουν στον κόσμο πώς να είσαι άνθρωπος, και πώς να προσπαθούν να βοηθούν τους συνανθρώπους τους».

Σημειώνεται ότι η ακτιβίστρια ηθοποιός έχει ήδη δημοσιοποιήσει την πρόθεσή της να κάνει μια ταινία σε συνεργασία με τον γιο της, η οποία θα αφορά την “οδύσσεια” των προσφύγων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα