Οι αγορές, ο Σόιμπλε και η έξοδος Ευκλείδη

Επιβεβαιώνει το Eurogroup την "Α" για την στόχευση της ελληνικής κυβέρνησης

Πλήρης επιβεβαίωση της «Α» και του χθεσινού της δημοσιεύματος για την στόχευση της κυβέρνησης έρχεται αυτή τη φορά κατευθείαν από το τελευταίο Eurogroup.
Όπως σημείωνε το iapopsi.gr χθες, η κυβέρνηση έχει έναν και μόνο στόχο: να βγει η χώρα στις αγορές. Και αυτό το διατύπωσε με τον καλύτερο τρόπο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όπως αποκαλύπτει με αποκλειστικό δημοσίευμά του στηριγμένο στα πρακτικά της συνεδρίασης το Euro2day.gr.
«Εχουμε κάνει τεράστιες προσπάθειες, αυτό το έγγραφο έχει αρκετά στοιχεία που μπορούν να δουλέψουν για την Ελλάδα, όμως εάν ένας από τους θεσμούς πει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, τότε δεν υπάρχει η ξεκάθαρη λύση που θέλουν οι αγορές» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών απορρίπτοντας την πρόταση να συμμετάσχει το ΔΝΤ αλλά χωρίς χρηματοδότηση και κατά συνέπεια χωρίς δήλωση για βιωσιμότητα του χρέους.
« Έχει κάνει ξεκάθαρο (σ.σ. η κυβέρνηση) σε όλους τους τόνους ότι η Ελλάδα διεκδικεί μια καθαρή λύση και μια συνολική συμφωνία με τους δανειστές» συμπληρώνει χθες με non paper το Μέγαρο Μαξίμου.
Το μόνο ασφαλές συμπέρασμα που βγαίνει από τα πρακτικά της συνεδρίασης είναι πως επί της ουσίας την συζήτηση εκτροχίασε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ ο οποίος εν τέλει βρέθηκε και απομονωμένος από τους ομολόγους του ενώ η Ελλάδα επέλεξε να αποχωρήσει. «Εάν υπέγραφα αυτό τώρα, θα δημιουργούσα τεράστια πολιτική κρίση στην Ελλάδα και εάν γίνει αυτό, χρειάζομαι περισσότερο χρόνο για να σκεφτώ», ήταν η ξεκάθαρη τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα