Οι αντι-Σαμαρικές εμμονές του Αλέξη Τσίπρα

Από τη… φιλόξενη στέγη του «ΕΘΝΟΥΣ» ο πρωθυπουργός συνέχισε τις προσβλητικές αιχμές κατά του πρώην προέδρου της Ν.Δ., με τον Αντώνη Σαμαρά να απαντά με… «ευχαριστώ»!

Σε… γραμμή Κώστα Καραμανλή (για το Μακεδονικό) και σε γραμμή «αντι-Σαμαρά» (για να χαϊδέψει ή να «προειδοποιήσει» τον Πάνο Καμμένο) κινήθηκε η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα που δημοσιεύει αύριο το «Έθνος της Κυριακής».

Αξίζει να ξεκινήσουμε από το δεύτερο –μιας και σε ό,τι αφορά το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων μάλλον ο πρωθυπουργός αναλώθηκε στα κοινότυπα– διότι ο πρόεδρος της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι δεν χάνει ευκαιρία να επιτίθεται φραστικά και ενίοτε άκομψα κατά του προκατόχου του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Και είναι επιεικώς άκομψο, καθώς το να δηλώνει ο πρωθυπουργός στο (φιλοκυβερνητικό) ΕΘΝΟΣ ότι «Ο Καμμένος είναι έντιμος άνθρωπος. Δεν θα γίνει Σαμαράς», αφήνει έστω και διασταλτικά να εννοηθεί τι; Ότι ο μέχρι πριν από μία διετία ο άμεσος πολιτικός αντίπαλός του είναι ανέντιμος;

Προφανώς ο Αλέξης Τσίπρας έχοντας απέναντί του με φιλοΣΥΡΙΖΑικά ακροατήριο δεν φείδεται χαρακτηρισμών.

Το έκανε και την Παρασκευή στην κεντρική Επιτροπή του κόμματός όταν αναφερόμενος στο Σκοπιανό εξαπέλυσε επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας πώς «το Σκοπιανό φορτώθηκε στη χώρα το 1992» και κατηγορώντας τον τότε υπουργό Εξωτερικών ότι «προτίμησε να οικοδομήσει τη προσωπική πολιτική του καριέρα, παρά να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος, όπως όριζε το εθνικό συμφέρον».

Και «ανέντιμος», λοιπόν, και «ανθέλληνας» ο Αντώνης Σαμαράς, και «έντιμοι» εκείνοι που ερχόμενοι στην εξουσία θα έσκιζαν τα μνημόνια με έναν νόμο και σε ένα άρθρο.

Πάντως ο Αντώνης Σαμαράς δεν ακολούθησε σε αυτό το δρόμο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Το να λέει αυτά ο κ. Τσίπρας είναι τίτλος τιμής για εμένα» σχολίασε ο πρώην πρωθυπουργός και με τις 12 λέξεις του επιβεβαίωσε ότι ξέρει να σφάζει με κοσμιότητα και με το… βαμβάκι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα