“Οι αποφάσεις της Ε.Ε. δεν έχουν αξία στα μάτια μας”

Περιφρονεί την Ευρώπη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. “Ενδεχόμενο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας «δεν έχει αξία στα μάτια μας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος τονίζοντας πως η ψηφοφορία αυτή δείχνει πως η Ευρώπη τάσσεται στο πλευρό τρομοκρατικών οργανώσεων. Είναι καλό να αποκαλούν οι Ευρωπαίοι κάποιον ‘‘δικτάτορα’’, γιατί αυτό σημαίνει ότι δεν τους συμφέρει» είπε μεταξύ άλλων  εξαπολύοντας νέα πυρά κατά της Ε.Ε. και της Ευρωβουλής.

Υπενθυμίζουμε ότι ηγετικά μέλη του Ευρωκοινοβουλίου πρότειναν την Τρίτη τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, λόγω των εκκαθαρίσεων και διώξεων που ακολούθησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.

«Θα υπάρξει μια συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου αύριο και θα ψηφίσουν αναφορικά με τις συνομιλίες της Ε.Ε. με την Τουρκία. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, η ψήφος τους δεν έχει αξία στα μάτια μας», είπε ο Ερντογάν.

«Έχουμε κάνει σαφές ξανά και ξανά ότι νοιαζόμαστε για τις ευρωπαϊκές αξίες περισσότερο από πολλά ευρωπαϊκά κράτη, αλλά δεν καταφέραμε να δούμε απτή στήριξη από τους Δυτικούς φίλους μας. Καμία από τις υποσχέσεις τους δεν τηρήθηκε», πρόσθεσε.

«Είναι καλό να αποκαλούν οι Ευρωπαίοι κάποιον ‘‘δικτάτορα’’, γιατί αυτό σημαίνει ότι δεν τους συμφέρει» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύοντας νέα πυρά κατά της Ε.Ε. και της Ευρωβουλής.

Αναφέρθηκε δε στη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, λέγοντας ότι με τη νίκη του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα, «δε βγήκε ο λογαριασμός των Ευρωπαίων, γιατί είχαν κάνει διαφορετικούς υπολογισμούς

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα