Οι Βέλγοι βρήκαν… χρυσορυχείο στην Ελλάδα

Η κρίση, η ανάγκη για χρήμα και η πτώση των αξιών έχουν προκαλέσει ένα αφόρητο περιβάλλον εντός της Ελλάδας, από την άλλη όμως, έχουν στρώσει το έδαφος για την επέλαση των Ευρωπαίων… εταίρων μας, οι οποίοι σπεύδουν να αγοράσουν ό,τι έχει αξία, με ελάχιστο κόστος.

Το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Οι ελληνικές ομάδες φυτοζωούν. Πριν το ξέσπασμα της κρίσης, η βελγική αγορά λειτουργούσε ως μία ευκαιρία για επενδύσεις σε καλούς παίκτες, με χαμηλό κόστος. Μέσα σε ελάχιστα χρόνια, οι όροι αντιστράφηκαν. Πλέον, οι βελγικοί σύλλογοι βλέπουν στην Ελλάδα ευκαιρίες επένδυσης.

Σκάουτερ παρακολουθούν δεκάδες παίκτες στο ελληνικό πρωτάθλημα και υποβάλουν τις εκθέσεις τους στις ομάδες με τις οποίες συνεργάζονται. Οι περιπτώσεις των Καρέλη, Νίνη, Μανιάτη, Διαμαντάκου και άλλων παικτών ήταν μόνο η αρχή. Ήδη υπάρχουν αναφορές ότι τόσο η Άντερλεχτ, όσο και οι Γκενκ, Γάνδη και Σταντάρ Λιέγης, τσεκάρουν παίκτες και ετοιμάζονται να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Μία περίπτωση είναι ο Αμρ Ουαρντά του Παναιτωλικού, τον οποίο παρακολουθεί σκάουτερ της Άντερλεχτ. Από τον Παναθηναϊκό τσεκάρονται ο Κουτρουμπής και ο Ζέκα. Το αυτό ισχύει και για άλλες ομάδες, οι παίκτες των οποίων έχουν αξία, αλλά το κόστος μεταγραφής τους, λόγω της κρίσης και της ανάγκης για μετρητό, παραμένει σε χαμηλό επίπεδο.

Οι δε ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα, βλέπουν το Βέλγιο ως μία καταπληκτική ευκαιρία να φύγουν από τη χώρα και τη μιζέρια της, αλλά και από το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο παρακμάζει και οδεύει προς την απόλυτη ανυποληψία. Κυρίως όμως, οι ποδοσφαιριστές αναζητούν ευκαιρία να φύγουν μακριά από μία Ελλάδα που «πεθαίνει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα