“Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν σημαντικό πολιτικό πρόβλημα με τη συμφωνία”

Στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit παραχώρησε συνέντευξη ο Κώστας Λαπαβίτσας. “Πώς θα πάμε στις εκλογικές μας περιφέρειες με αυτή τη συμφωνία;” διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις τελευταίες εξελίξεις  και τις,προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. 

Αν οι μεταρρυθμίσεις αποτελούνται κυρίως από μέτρα λιτότητας που επηρεάζουν αρνητικά τις καθημερινές ζωές των πολιτών τότε θα υπάρχουν σημαντικά πολιτικά προβλήματα δηλώνει αρχικά στο γερμανικό Τύπο ο Κώστας Λαπαβίτσας.

«Πώς θα επιστρέψουν στις εκλογικές τους περιφέρειες για να εξηγήσουν τη συμφωνία στους ψηφοφόρους;» αναρωτιέται ο βουλευτης Ημαθίας.

Ερωτηθείς για το ποιες πρέπει να είναι οι κόκκινες γραμμές ο κ. Λαπαβίτσας απαντά ότι «το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν πρέπει να υπάρξουν μέτρα λιτότητας».

Ο κ. Λαπαβίτσας στη συνέντευξή του αφήνει, επίσης, ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ρήγμα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές λέγοντας ότι «αυτό δεν θα αποτελέσει έκπληξη για μένα». «Αλλά αυτό δεν θα οφείλεται στο ότι η ελληνική πλευρά δεν θέλει να συμβιβαστεί. Οι δανειστές απαιτούν την πλήρη παράδοση» εξηγεί.

Τάσσεται, δε, υπέρ της εξόδου από το ευρώ είτε για πέντε χρόνια είτε με αμοιβαία συμφωνία ώστε η ελληνική οικονομία να ανασάνει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα