Οι Γερμανοί… ξαναήλθαν!

Για 22η φορά στην ιστορία της η Εθνική ομάδα της Γερμανίας βρίσκεται σε ημιτελικό μεγάλης διοργάνωσης.  Οι 13 παρουσίες είναι σε Μουντιάλ και οι εννέα σε Euro. Η νίκη επί της Ιταλίας στα πέναλτι με 6-5 σηματοδότησε την ένατη παρουσία σε ημιτελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η Εθνική ομάδα της Γερμανίας συμμετείχε για πρώτη φορά σε Euro το 1972 (ως Δυτική Γερμανία βέβαια). Από τότε είναι η κυρίαρχος του θεσμού. Τρεις φορές σήκωσε την κούπα (1972, 1980, 19996). Το 1976, το 1992 και το 2008 έφτασε στον τελικό. Το 1988 και το 2012 περιορίστηκε στους ημιτελικούς.  Στην πραγματικότητα, μόνο σε δύο διοργανώσεις απέτυχε, το 2000 και το 2004 όταν αποκλείστηκε στους ομίλους, ενώ το 1984 κρατούσε την πρόκριση στα ημιτελικά μέχρι το 90’ του αγώνα με την Ισπανία όταν δέχθηκε το γκολ από τον Αντόνιο Μαντσέντα.

Είναι η μόνη Εθνική ομάδα που εμφανίζει ομογένεια συλλόγου, προφανώς είναι μπολιασμένο στο dna αυτής της ομάδας ότι πρέπει πάντα να πρωταγωνιστή. Είδαμε την Εθνική Γερμανίας στα πρώτα παιχνίδια του τουρνουά και δε μας εντυπωσίασε. Που να μας εντυπωσίαζε κιόλας.

Νίκησε την Ιταλία στα πέναλτι διότι είχε… ασόβαρους παίκτες στη διαδικασία. Ο Εζίλ και ο Σβαϊντστάγκερ έχασαν τα πέναλτι επειδή φοβήθηκαν τον Μπουφόν. Οι υπόλοιποι, όμως, ήταν σοβαροί. Παίκτες σαν τον Πελέ και τον Τζάτζα δεν θα μπορούσα να αγωνίζονται σε αυτή την Εθνική…

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα