Οι Γερμανοί ρίχνουν “μαύρο” στη Μέρκελ

Kαταρρέει δημοσκοπικά μέρα με τη μέρα η Άνγκελα Μέρκελ κα η έρευνα του περιoδικού Stern και του ραδιοτηλεoπτικού σταθμού RTL αποδεικνύει του λόγου το αληθές. 
Πιο συγκεκριμένα, μόνο το 33% των Γερμανών θα ψήφιζε το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της καγκελαρίου  αν οι εθνικές εκλογές διεξάγονταν την επόμενη Κυριακή. Αυτό το ποσοστό αυτό ποτέ δεν ήταν τόσο χαμηλό από το 2012.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η οποία διενεργήθηκε μεταξύ 29 Αυγούστου και 2 Σεπτεμβρίου για λογαριασμό του Ινστιτούτου Forsa, πριν δηλαδή από τις πρόσφατες τοπικές εκλογές στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, τo κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία λαμβάνει το 12% των ψήφων.

Οι Πράσινοι διατηρούν το ποσοστό τους, επίσης 12%, ενώ η Αριστερά (Die Linke) χάνει 1% και βρίσκεται έτσι στο 8%. Το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP), το οποίο δεν εκπροσωπείται σήμερα στη γερμανική βουλή, θα το ψήφιζε το 7% των ψηφοφόρων.

Η αρνητική πορεία του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι μόνο το 24% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μπορεί να επιλύσει προβλήματα της Γερμανίας, δηλαδή 1% λιγότερο από την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Μικρή μόνο παρηγοριά για τους χριστιανοδημοκράτες αποτελεί το γεγονός ότι τους σοσιαλδημοκράτες τους εμπιστεύεται το 10%, δηλαδή μόλις 1% περισσότερο από την τελευταία δημοσκόπηση (Stern-RTL).

Οπως και στις δημοσκοπήσεις των προηγούμενων εβδομάδων, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορέιο, η δυσφορία για τα κόμματα είναι μεγάλη. Το 56% των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύεται κανένα.

Παρά τα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά για τους χριστιανοδημοκράτες, το αρνητικό κλίμα της εβδομάδας, πριν από τις εκλογές στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία , δεν έχει επηρεάσει την ίδια την καγκελάριο.

Το 44% απάντησε ότι θα ψήφιζε την Μέρκελ σε περίπτωση απ΄ευθείας εκλογής, ενώ μόνο το 16% θα ψήφιζε τον σοσιαλδημοκράτη Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, δηλαδή ποσοστό 1% μικρότερo από την τελευταία δημοσκόπηση (Stern-RTL), βρίσκεται δηλαδή 28% πίσω από την καγκελάριο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα