ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ: «Χειραγώγησε ο Τσίπρας τη Δικαιοσύνη;»

Αιχμηρό άρθρο της Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι τέτοια περιστατικά «δεν είναι ούτως ή άλλως κάτι καινούργιο, όπως δείχνει η δίωξη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου».

Φαίνεται ότι οι αντικυβερνητικές βολές περί σκευωρίας στην υπόθεση του σκανδάλου της Novartis δεν προέρχονται μόνο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με την κουβέντα να έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα, καθώς γνωστά διεθνή ΜΜΕ ασχολούνται με το θέμα.

Μάλιστα ένα εξ αυτών, η γερμανική εφημερίδα “Frankfurter Allgemeine Zeitung” (FAZ) αναρωτιέται ευθέως –σε άρθρο της που φέρει τον σχετικό τίτλο– αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει χειραγωγήσει τη Θέμιδα!

Ο συντάκτης του άρθρου, κατ’ αρχάς, περιγράφει περιληπτικά τα όσα διαμείβονται στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες: ότι δηλαδή η κυβέρνηση «δείχνει» στελέχη της αντιπολίτευσης ως εμπλεκόμενα σε παράνομες πράξεις, η δε αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι οι έρευνες είναι αποτέλεσμα κατάχρησης της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση, η οποία επιδιώκει ένα προεκλογικό αγώνα λάσπης σε βάρος των παλαιών και νυν κομματικών αντιπάλων της.

Σύμφωνα με την FAZ, «συγκεκριμένες αποδείξεις για τις κατηγορίες διαφθοράς δεν υπάρχουν, όπως όλα δείχνουν» και αφετηρία των ερευνών «είναι μόνο οι καταθέσεις έξι ατόμων, των οποίων τα ονόματα είναι απόρρητα. Τρία από αυτά συμμετέχουν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων στις ΗΠΑ».

Το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας συνεχίζεται με τις αιτιάσεις της ελληνικής αντιπολίτευσης ότι η δικογραφία της Novartis «είναι υπόθεση χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, που ξεκίνησε από μια πρώην ανώτατη δικαστή, η οποία μετά την συνταξιοδότησή της δραστηριοποιείται ως σύμβουλος του πρωθυπουργού, αλλά και μιας πρώην συνεργάτιδας του υπουργού Δικαιοσύνης, η οποία διαδραματίζει κορυφαίο ρόλο στην ελληνική δικαιοσύνη».

Είναι χαρακτηριστικό ότι η FAZ δεν δείχνει να παίρνει αποστάσεις από τις παραπάνω τοποθετήσεις, σχολιάζοντας ότι στην Ελλάδα «περιπτώσεις χειραγώγησης της δικαιοσύνης δεν είναι ούτως ή άλλως κάτι καινούργιο, όπως δείχνει η δίωξη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου».

Μάλιστα έχει ενδιαφέρον ότι και οι Γερμανοί όπως και πολλά ελληνικά ΜΜΕ και αναλυτές στέκονται στη χρονική σύμπτωση της δημοσιοποίησης της υπόθεσης «με μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την κυβέρνηση Τσίπρα», δηλαδή «μόλις λίγες μέρες πριν, η αντιπολίτευση κινητοποίησε εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου κατά ενδεχόμενων υποχωρήσεων στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ(…)».

Σημειώνεται ότι το ρεπορτάζ της FAZ κλείνει με δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος παραδέχεται μεν ότι οι δαπάνες για φάρμακα αυξήθηκαν από 1 σε 5 δισ. ευρώ την περίοδο 2001-2009, ωστόσο υπεραμύνεται της δικής του θητείας στο υπουργείο Υγείας τη διετία 2013-2014 όπου όπως λέει «έριξε» τη φαρμακευτική δαπάνη κάτω από τα 2 δισ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα