Οι Γιατροί του Κόσμου στη Λέσβο

Mε αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, oι Γιατροί του Κόσμου σε συνεργασία με την Αction Aid και το Δήμο Λέσβου διοργανώνουν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο νησί της Λέσβου.
Ειδικότερα, Κινητή Μονάδα των «Γιατρών του Κόσμου» θα βρίσκεται σήμερα, 1/12/2016, από τις 17:00 ως τις 21:00, στη Πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη, προκειμένου να διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό, όσον αφορά στους τρόπους μετάδοσης, αλλά και πρόληψης του ιού HIV.
Η δράση θα πλαισιωθεί από το μουσικό συγκρότημα “Tempo Tibre”, το οποίο αφιλοκερδώς θα προσφέρει τις μελωδίες του στο νεανικό κοινό.
Παράλληλα, κλιμάκιο της οργάνωσης από το πρωί θα πραγματοποιήσει αντίστοιχες δράσεις εντός των κέντρων υποδοχής στο Καρά Τεπέ και τη Μόρια.
«Η επιλογή της Λέσβου για εμάς έχει συμβολικό χαρακτήρα. Οι Γιατροί του Κόσμου, βρίσκονται εδώ και χρόνια στο πλευρό των κατοίκων της νησιών μας, παρέχοντας υπηρεσίες υγείας. Οι σημερινές μας δράσεις στη Λέσβο αποτελούν μία ακόμα απόδειξη της ιδιαίτερης σημασίας που αποδίδει η Οργάνωσή μας στους συμπολίτες μας της νησιωτικής Ελλάδας», δήλωσε η Γενική Διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας κα Ευγενία Θάνου.
Υπενθυμίζεται ότι η 1η Δεκέμβρη, καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του ΑIDS, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας αλλά και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Έκτοτε κάθε χρόνο σε όλες τις γωνιές του πλανήτη φορείς και οργανώσεις τη μέρα αυτή  χρησιμοποιούν όσα μέσα μπορούν για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τον ιό του HIV.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα