“Οι δανειστές απαιτούν την κατάργηση του ΟΓΑ”

Να καταργηθεί ο ΟΓΑ ζητούν οι δανειστές σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Ρωμανιάς στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης. Παράλληλα ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων τόνισε ακόμα ότι οι εταίροι  θέλουν την εξομοίωση των αγροτών με τους ελεύθερους επαγγελματίες και τη διακοπή της χρηματοδότησης των επικουρικών από την εισφορά των εργοδοτών.

Ο κ. Ρωμανιάς επανέλαβε: «Η απάντηση (από την κυβέρνηση) έχε δοθεί και είναι ξεκάθαρη. Τέτοια μέτρα δεν πρόκειται να τα δεχθούμε».

«Εχουμε το κείμενο. Τα κείμενα είναι σαφή και δεν μιλάνε μόνο για μειώσεις. Μιλάνε για κάτι σοβαρότερο. Αν θα δείτε το αγγλικό κείμενο το οποίο έχω στα χέρια μου, θα δείτε λοιπόν ότι μεταξύ άλλων αναφέρονται και στον ΟΓΑ. Αναφέρονται ουσιαστικά στην κατάργηση του ΟΓΑ, δηλαδή στη μετατροπή του. Αναφέρουν επίσης ο αγρότης να γίνει ελεύθερος επαγγελματίας. Αυτό μας λένε. Το λέει καθαρά (το κείμενο)» δήλωσε το πρωί της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1,

Αναφερόμενος στις απαιτήσεις των δανειστών για το ασφαλιστικό ανέφερε: «Υπάρχει αναφορά στην επικουρική σύνταξη που μας λένε ότι από την 1η του Γενάρη του 15 θα πρέπει να διακοπεί η χρηματοδότηση της επικουρικής από την εισφορά των εργοδοτών.

Σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο η επικουρική σύνταξη χρηματοδοτείται διττώς απόν τους εργαζόμενους και τους εργοδότες […] Και τώρα μας λένε να δώσουμε αναδρομικά πίσω στους εργοδότες την εισφορά τους». Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι οι εισφορές εργοδοτών και εργαζόμενων για τις συντάξεις, είναι στο σύνολό τους από τις υψηλότερες στην Ευρώπη.

Παρόλα αυτά, ο κ. Ρωμανιάς επανέλαβε: «Η απάντηση έχει δοθεί και είναι ξεκάθαρη. Τέτοια μέτρα δεν πρόκειται να τα δεχθούμε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα