“Οι δαρμένοι στην Ειδομένη θα είναι αυριανοί τζιχαντιστές, αν δεν προσέξουμε”

Στα έκτροπα της Ειδομένης με τα  δακρυγόνα. τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης και τις πλαστικές σφαίρες από τις αστυνομικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ που σταμάτησαν την προσπάθεια περίπου 500 προσφύγων και παράνομων μεταναστών να περάσουν τα σύνορα αναφέρθηκε ο Νίκος Τόσκας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έκανε λόγο για υπέρμετρη χρήση βίας από την πλευρά των Σκοπιανών αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι εκείνος στην αντιμετώπιση ανάλογων καταστάσεων προτιμά να δείχνει μια πιο στρατηγική στάση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι χθεσινοί δαρμένοι θα είναι οι αυριανοί τζιχαντιστές και αυτό δεν το θέλει κανείς.
Ο υπουργός είναι σαφές πως ήθελε να θυμίσει πως οι ακραίες καταστάσεις οδηγούν σε ακραίες αντιδράσεις και αυτές είναι που εκμεταλλεύονται ακραία καθεστώτα όπως του ISIS.

Σε ό,τι αφορά στη δράση των ΜΚΟ που μοιάζουν να δρουν ανεξέλεγκτα κάτω από τη μύτη της Ελληνικής Αστυνομίας ο κ. Τόσκας τόνισε μιλώντας στην ΣΚΑΙ ότι ορισμένες δρουν σε πλαίσια που άπτονται κυριαρχικών θεμάτων της χώρας και αυτές είναι στο στόχαστρο, τονίζοντας παράλληλα πως υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για συγκεκριμένα άτομα, έχουν γνώση οι φύλακες, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, αφήνοντας ωστόσο σαφή υπονοούμενα για τη στάση της Δικαιοσύνης, λέγοντας πως “έχουμε δώσει στοιχεία γι’ αυτούς τους ανθρώπους, έχουμε ονόματα, έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη” ωστόσο στην ερώτηση γιατί δεν υπήρξαν διώξεις απάντησε ότι αυτό δεν είναι ευθύνη του υπουργείου.

Ως προς το ζήτημα της αποσυμφόρησης της Ειδομένης ο κ. Τόσκας είπε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχουν μαγικά ραυδιά, λέγοντας ότι γίνονται προσπάθειες δημιουργίας νέων δομών ενώ σχεδιάζεται ακόμη και να νοικιαστούν βιομηχανικοί χώροι. Είπε πως υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων και πως έως το Πάσχα θα έχει λυθεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ειδομένη και στον Πειραιά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα