“Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι προσωπική υπόθεση του Γιάνη Βαρουφάκη”

“Ξαναχτύπησε” ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους,  τονίζοντας πως αυτές (σ.σ. οι διπαραγματεύσεις) “δεν είναι προσωπικό μονόπρακτο του Γιάνη Βαρουφάκη”ένώ έστειλε μηνύματα τόσο εντός όσο και εκτός κυβέρνησης λέγοντας ότι η Αριστερή Πλατφόρμα δεν έχει υποχωρήσει.

«Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι προσωπική υπόθεση του Γιάνη Βαρουφάκη και πολύ κακώς γίνονται συχνά αντιληπτές με αυτόν τον τρόπο από πολλά μέσα ενημέρωσης», δήλωσε αρχικά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι οι προγραμματικές δεσμεύσεις θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος, ενώ διεμήνυσε ότι η Αριστερή Πλατφόρμα δεν έχει ρίξει καθόλου νερό στο κρασί της, όπως είπε.

«Επιδιώκουμε οι διαπραγματεύσεις να καταλήξουν σε θετική συμφωνία. Εμείς δεν πρόκειται να αποδεχθούμε συμφωνία με τους λεγόμενους εταίρους που να ακυρώνει στην πράξη το προοδευτικό αντι-νεοφιλελεύθερο προγραμματικό μας προσανατολισμό. Σε κάθε περίπτωση, οι προγραμματικές μας δεσμεύσεις θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος και αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν οι πάντες στην ΕΕ», υπογράμμισε ο κ. Λαφαζάνης.

Οταν του ζητήθηκε να αξιολογήσει τις επιδόσεις του κ. Βαρουφάκη στις διαπραγματεύσεις, απάντησε «Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι προσωπική υπόθεση του Γιάνη Βαρουφάκη και πολύ κακώς γίνονται συχνά αντιληπτές με αυτόν τον τρόπο από πολλά μέσα ενημέρωσης.

Οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. δεν είναι προσωπικό μονόπρακτο, όσο και αν ο Γ. Βαρουφάκης δίνει έντονα το προσωπικό του χρώμα, αλλά κινούνται σε ένα πλαίσιο όπου την πρώτη ευθύνη γι’ αυτές έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά όργανα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα