Οι εξηγήσεις του Γλέζου για το γράμμα στον Μητσοτάκη

 

Με στόχο να “σταματήσει την παραπληροφόρηση”, όπως τιτλοφορείται η δήλωσή του, ο Μανώλης Γλέζος θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, σχετικά με το γράμμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, θέλησε να αποχαιρετίσει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος απεβίωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας, καθώς σε όσα έγραφε μέσα στο γράμμα, υπήρξε μία φράση που δημιούργησε αντιδράσεις: «Πιστός στο αξίωμα αυτό ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξεν ο πρωτουργός να αποφευχθεί και να μην υπάρξει εμφύλιος πόλεμος στην Κρήτη, στη διάρκεια της κατοχής. Oποια αντίθεση και αν έχεις μαζί του, οφείλεις να του το αναγνωρίσεις».

Με σημερινή του δήλωση, από την Καλαμάτα, ο Μανώλης Γλέζος θέλησε λοιπόν να ξεκαθαρίσει τα πράγματα: “Από την “παρέα” που κρατήθηκε στις φυλακές Πικερμίου, τις ημέρες της Χούντας, μετά και τον θάνατο του Λεωνίδα Κύρκου, είχαμε μείνει εμείς οι δυό.
Θεώρησα σωστό και πιστεύω ότι είχα υποχρέωση, να αποχαιρετήσω τον Κώστα Μητσοτάκη, ιδιωτικά με την επίσκεψη μου στο σπίτι της οικογένειάς του.

Όσο για την ιστορία και το αν έγινε εμφύλιος στην Κρήτη, στο αποχαιρετιστήριο μου σημείωμα αναφέρομαι καθαρά για την περίοδο της Κατοχής. Αυτό έχει καταγραφεί στην ιστορία του τόπου. Όσα γράφονται και όσες αναφορές γίνονται, αφορούν την περίοδο του Ελληνικού εμφυλίου και έχουν άλλο στόχο και όχι την αποκατάσταση της αλήθειας”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα