“Οι επαναλήψεις οδηγούν σε καταστροφή”

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι εξαιτίας των ενεργειών του αναθερμαίνονται τα σενάρια περί Grexit.
«Είναι φανερό ότι στον κ. Τσίπρα αρέσουν τα παλιά έργα, οι επαναλήψεις. Είχε όλο το χρόνο να ολοκληρώσει την αξιολόγηση ώστε να μην ζήσουμε ξανά σκηνές από το 2015, αλλά προτίμησε την καθυστέρηση και τώρα μας έχουν βάλει ξανά το μαχαίρι στο λαιμό. Ήδη ο κ. Σόιμπλε αναθερμαίνει τα σενάρια Grexit. Δεν θα του κάνουμε βέβαια το χατίρι και ελπίζω ότι δεν θέλει να του κάνει το χατίρι και ο κ. Τσίπρας», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σχετικά με την τρέχουσα αξιολόγηση μετά τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτη Λιαργκόβα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της τριμηνιαίας έκθεσης του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου εξαιτίας των κυβερνητικών καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Στο μεταξύ από το Ποτάμι εξηγούσαν τις ανησυχίες τους μετά από δημοσίευμα του Guardian. Το δημοσίευμα αναφέρεται και στην καθυστέρηση της β’ αξιολόγησης σημειώνοντας ότι το κλείσιμο της θεωρείται ζωτικής σημασίας, για την αποδέσμευση περαιτέρω δανείων στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης που ακολουθεί η Αθήνα. Μάλιστα, ο Guardian παρατηρεί πως χωρίς την εκταμίευση νέων δόσεων, έρχεται στο προσκήνιο και πάλι η κρίση του χρέους, αυτή το φορά ακόμη χειρότερη.
Για τους θανάτους
Ο επικεφαλής του Ποταμιού όμως έκανε δήλωση και για τους θανάτους στο κέντρο της Μόριας. Όπως είπε: «Αναρωτιόμαστε στους πόσους θανάτους θα ξυπνήσει η κυβέρνηση. Υπάρχουν συγκεκριμένες λύσεις στο πρόβλημα των προσφύγων και των μεταναστών. Ελπίζω κάποια στιγμή η κυβέρνηση να αποφασίσει να συζητήσει σοβαρά τις δικές μας προτάσεις και να αξιοποιήσει με το σωστό τρόπο τα χρήματα που έρχονται από την Ευρώπη».
Νωρίτερα, όταν είχε επιβεβαιωθεί ο δεύτερος θάνατος στην Μόρια, το Ποτάμι εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: “Πριν λίγες ημέρες, με αφορμή τον τραγικό θάνατο του αιγύπτιου που προσπαθούσε να ζεσταθεί στη σκηνή του στη Μόρια της Λέσβου, καλούσαμε την κυβέρνηση “να ξυπνήσει”. Καμία αντίδραση, κανένα ενδιαφέρον, καμία δυστυχώς πρόνοια για βελτίωση των άθλιων συνθηκών διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών, ειδικά στα νησιά. Ο δεύτερος θάνατος ανθρώπου, ενός σύριου πρόσφυγα, με πανομοιότυπο τρόπο, κρούει εκ νέου τον κώδωνα του κινδύνου. Με το προσφυγικό να εξελίσσεται σε ένα φλέγον ζήτημα με πολύπλευρες διαστάσεις και την κυβέρνηση, σχεδόν δύο χρόνια μετά, να παραμένει αδιάφορος θεατής, το Ποτάμι την καλεί να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της, οργανώνοντας τις δομές υποδοχής και ενισχύοντας την υπηρεσία ασύλου. Άλλωστε το ξαναείπαμε: λύσεις υπάρχουν, με το όποιο “κόστος” να είναι σαφώς μικρότερο από την απώλεια ανθρώπινων ζωών!”

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα