«Οι επαναστάσεις δεν γίνονται με ροδοπέταλα, αλλά με αίμα»

«Η αντικομμουνιστική σύναξη στην Εσθονία δεν αποτελεί κάποιου είδους παρέκκλιση από τις “αρχές” της ΕΕ από τις οποίες τάχα λοξοδρόμησε όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ή άλλες πολιτικές δυνάμεις», τονίζει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real News ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Παράλληλα, ο γ.γ. του ΚΚΕ τονίζει πως «ο αντικομμουνισμός, η λεγόμενη εξίσωση του κομμουνισμού με το φασισμό – ναζισμό είναι η επίσημη πολιτική και ιδεολογία της ΕΕ. Εδώ και χρόνια ακολουθείται σχεδιασμένη στρατηγική από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις της. Σε μια σειρά κράτη – μέλη, ανάμεσα σε αυτά και η Εσθονία, τα ΚΚ είναι παράνομα, οι κομμουνιστές διώκονται, φυλακίζονται με τις ευλογίες της ΕΕ, δεν υπάρχει πραγματική ελευθερία του λόγου, ενώ την ίδια στιγμή αποδίδονται τιμές, αποκαθίστανται οι συνεργάτες των ναζί, οι κάθε είδους φασίστες οι οποίοι σωστά διώκονταν επί σοσιαλιστικού συστήματος».

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, πάντως, έχει η απάντηση του στο ερώτημα: «Ο σταλινισμός, όμως, δεν έκανε εγκλήματα; Πολλοί υποστηρίζουν ότι και Έλληνες κομμουνιστές ήταν θύματά του…»
«Όταν σε μια χώρα υπάρχει πόλεμος, ιμπεριαλιστική περικύκλωση και επέμβαση, ταξική σύγκρουση, και εμφύλιος, ποιος αλήθεια κάνει το έγκλημα, είναι εγκληματίας και ποιος αμύνεται; Ποιος υπερασπίζεται την πατρίδα, την εργατική τάξη και την συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία του λαού του και ποιος υπονομεύει, κάνει δολιοφθορές, σκοτώνει και ατιμάζει;

Τις απαντήσεις αυτές ιδιαίτερα ο ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του, όπως και άλλοι λαοί τις ξέρουν. Γιατί έχουν υποφέρει από τα εγκλήματα του καπιταλισμού, ιδιαίτερα στο ιμπεριαλιστικό του στάδιο, παιδί του οποίου είναι και ο φασισμός – ναζισμός, όπως και κάθε μορφή της δικτατορίας του κεφαλαίου. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι πόλεμοι, οι συγκρούσεις, οι επαναστάσεις δεν γίνονται με ροδοπέταλα, αλλά είναι ποτισμένα με το αίμα των λαών ενάντια στους δυνάστες τους.

Το ΚΚΕ δεν μασά τα λόγια του. Γι’ αυτό κι εμείς είμαστε οι μόνοι που από ταξική σκοπιά, δεν εξωραΐζουμε τον σοσιαλισμό που γνωρίσαμε τον προηγούμενο αιώνα, είμαστε οι μόνοι στην Ελλάδα, θα έλεγα και σε όλη την Ευρώπη που έχουμε μελετήσει σε βάθος και τα αρνητικά και τα λάθη της πορείας σοσιαλιστικής οικοδόμησης που οδήγησαν και στην τελική ανατροπή της, έστω προσωρινή ιστορικά. Η κριτική μας αφορά στις πραγματικές αδυναμίες της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, τα οποία εντοπίζουμε και στη χρονική περίοδο που ηγέτης ήταν ο Στάλιν. Περίοδος όμως που ο σοβιετικός λαός και το Κόμμα του, ως σύνολο, υπεράσπισε τη σοσιαλιστική πατρίδα του, η Σοβιετική Ένωση ηγήθηκε της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, αναγεννήθηκε από τις στάχτες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και κατάφερε να αναδειχθεί σε δεύτερη δύναμη παγκοσμίως.

Εδώ προφανώς βρίσκεται η απάντηση γιατί ο αντικομμουνισμός βγαλμένος από τα μαύρα ντουλάπια των ναζί, του Γκέμπελς που τα κληρονόμησε η CIA και άλλες υπηρεσίες της Ευρώπης καθοδηγούν τους διάφορους ανεκδιήγητους τύπου Λήμπλαντ. Αναφέρομαι στον τύπο, ο οποίος στο Τάλιν είχε το απύθμενο θράσος να ταυτίσει τον Καρλ Μαρξ και το “Κεφάλαιο”, που άνοιξε τα μάτια των σκεπτόμενων ανθρώπων όλου του κόσμου, με τον Χίτλερ και το “Μein Kampf” που έριξε στον σκοταδισμό και τον όλεθρο της καταστροφής τη χώρα του τη Γερμανία, την πατρίδα μας για 4 χρόνια, όλη την ανθρωπότητα, μέσα από τα “Ολοκαυτώματα”».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα