Οι επιθετικοί φέρνουν χρήμα…

Με αφορμή την πώληση του Ντιέγκο Κόστα στην Τσέλσι, έναντι αντιτίμου 38 εκατ. ευρώ, η «AS», σε αφιέρωμά της, παρουσιάζει τα κέρδη της Ατλέτικο Μαδρίτης από το 2007, μόνο από τις πωλήσεις επιθετικών.

Συνολικά το ποσό που έχουν βάλει στα ταμεία τους οι «ροχιμλάνκος» για τους Τόρες, Φορλάν, Αγκουέρο, Φαλκάο και Κόστα ανέρχεται στα 186 εκατ. ευρώ. Αν από αυτά αφαιρέσουμε τα 84,2 εκατ. που δαπανήθηκαν για να έρθουν οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας, τότε προκύπτει κέρδος 101,6 εκατ. ευρώ.

Η αρχή έγινε το 2007, όταν η Λίβερπουλ πλήρωσε 38 εκατ. για την απόκτηση του Φερνάντο Τόρες, ο οποίος προέρχεται από τις ακαδημίες της Ατλέτικο.

Αντικαταστάτης του Ισπανού ήταν ο Φορλάν, η μόνη περίπτωση που η Ατλέτικο βγήκε ζημιωμένη, καθώς έδωσε 21 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Βιγιαρεάλ και το 2011 τον πούλησε έναντι μόλις 5 εκατ. στην Ίντερ.

Για τον Σέρχιο Αγκουέρο δαπανήθηκαν 21,7 εκατ., ενώ κατά την πώληση του στη Μάνστεστερ Σίτι, ο μαδριλένικος σύλλογος έβαλε στα ταμεία του 45 εκατομμύρια.

Επόμενη περίπτωση ο Ρανταμέλ Φαλκάο, τον οποίον η Ατλέτικο αγόρασε από την Πόρτο με το ποσό των 40 εκατ. και τον πούλησε στη Μονακό για 60 εκατ. ευρώ.

Τελευταία και ίσως η πιο επιτυχημένη αγοραπωλησία από όλες είναι η τελευταία του Ντιέγκο Κόστα. Για τον Ισπανοβραζιλιάνο οι «ροχιμπλάνκος» ξόδεψαν 1,5 εκατ. ευρώ για να τον πάρουν από την Μπράγκα και η Τσέλσι πλήρωσε τη ρήτρα του ύψους 38 εκατ. για να τον ντύσει στα «μπλε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα