Οι επιτροπές Οικονομικών ενέκριναν το πολυνομοσχέδιο

Ενέκριναν το πολυνομοσχέδιο οι Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε στις Επιτροπές με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίζουν. Αντίθετα καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΔΗΜ.ΑΡ. και ΚΚΕ (που έχει αποχωρήσει από την συνεδρίαση).

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκινά στις 11 το πρωί και θα διαρκέσει 10 ώρες όπου θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου.

Η σύζητηση ξεκίνησε με ένταση και το ΚΚΕ να αποχωρεί δηλώνοντας ωστόσο ότι θα συμμετέχει στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας, ενώ θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία και για τα 3 άρθρα.

Ο Εισηγητής του κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος χαρακτήρισε «καρικατούρα» την διαδικασία, ενώ διαφώνησε και για το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου.

Ενστάσεις εξέφρασαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τις ρυθμίσεις για το γάλα λέγοντας πως εάν δεν υπάρξουν αλλαγές δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο. Αντιδράσεις εξέφρασαν και βουλευτές της Ν.Δ.

Έπειτα και από αυτές τις εξελίξεις σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση συμφώνησε σε  νέα ρύθμιση για το γάλα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης αποδέχθηκε αλλαγές προκειμένου να μην καταψηφίζουν ακόμη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ώρες υπήρξαν πολλές συνεννοήσεις συνεργατών του Ευάγγελου Βενιζέλου με το Μαξίμου, αλλά και με τον υπουργό Ανάπτυξης.

Στην περισσότερο ολοκληρωμένη διάταξη θα υπάρχει σαφέστερος προσδιορισμός για την επεξεργασία του παστεριωμένου γάλακτος και ανώτατη διάρκεια ζωής οι επτά ημέρες.

Θα περιλαμβάνεται ακόμη και η διατύπωση που είχε ζητήσει (και προσθέσει χειρόγραφα στο αρχικό κείμενο) ο παραιτηθεί αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, με την οποία συμφωνεί και ο υπουργός Θανάσης Τσαυτάρης.

Έτσι θα αναφέρεται ότι «η διάρκεια συντήρησης του παστεριωμένου γάλακτος θα γίνεται με ευθύνη του παρασκευαστή μετά από έγκριση των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων καρά τις προβλέψεις του κοινοτικού δικαίου».

Από το ΠΑΣΟΚ διαρρέεται ότι ικανοποιείται με τη διατύπωση αυτή ο Βουλευτής του Μιχάλης Κασσής που είχε δηλώσει ότι θα καταψηφίσει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα