«Οι επιχειρήσεις χρειάζονται οξυγόνο και σταθερότητα»

Για βαθιές τομές ώστε να επέλθει πλήρως η ανάπτυξη έκανε λόγο ο Γιώργος Βογιατζάκης Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της Μαρινόπουλος Α.Ε. Μιλώντας στο 1ο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας με θέμα: «Επιχειρώντας στο μέλλον, 2015-2020» που διοργανώνει η «Ναυτεμπορική», περιέγραψε την κατάσταση που βιώνει η αγορά αυτήν την περίοδο τονίζοντας πως «ο χρόνος για την οικονομία δεν είναι ατελείωτος. Οι επιχειρήσεις δεν αντέχουν άλλο».

Ο κ. Βογιατζάκης σημείωσε: «Αντιλαμβανόμαστε τους λεπτούς χειρισμούς που απαιτούνται για την επιτυχή κατάληξη της διαπραγμάτευσης, αλλά ο χρόνος για την οικονομία δεν είναι ατελείωτος. Οι επιχειρήσεις δεν αντέχουν άλλο. Χρειάζονται οξυγόνο και σταθερότητα. Καταλαβαίνουμε τις σκοπιμότητες της διαβούλευσης με τους θεσμούς αλλά πλέον η χώρα και η οικονομία έχουν φτάσει στα όρια τους».

Αναφέροντας παράλληλα, «πέρα από την όποια συμφωνία με τους Θεσμούς, που εκτιμούμε ότι θα βάλει και πάλι σε ρότα την καθημερινή οικονομική δραστηριότητα, οφείλουμε να ξεκινήσουμε μια μεγάλη προσπάθεια για βαθιές τομές που θα διασφαλίσουν στη χώρα ένα αναπτυξιακό περιβάλλον και ένα αναπτυξιακό μέλλον».

Ο κ. Βογιατζάκης ανέφερε ότι «η επιδιωκόμενη συμφωνία με τους Θεσμούς θα πρέπει να θέσει τις ιδιωτικές επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ώστε να αναπτυχθεί μια κουλτούρα ενεργητικών δράσεων, συνεργειών, ανοικτών πεδίων, μακριά από όσα μας οδήγησαν στη διόγκωση ενός παθογενούς δημοσίου και μιας επιχειρηματικότητας του κρατικού θερμοκηπίου».

Σημείωσε επίσης ότι η αγορά ζητεί ένα επιχειρηματικό περιβάλλον σταθερό και φιλικό. Ζητεί όπως είπε ο ίδιος:

– Να δοθούν άμεσα και απτά παραδείγματα πως η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι χωρίς επιχειρήσεις η χώρα δεν μπορεί να περπατήσει.

– Μέτρα για τη μείωση του υψηλού ενεργειακού κόστους των υπέρμετρων φορολογικών επιβαρύνσεων καθώς και του μη μισθολογικού κόστους στις επιχειρήσεις.

– Ένα φιλικό, διαφανές, σταθερό φορολογικό σύστημα.

– Λιγότερη γραφειοκρατία, περισσότερη τεχνολογία, μεγαλύτερη ευελιξία από το δημόσιο.
– Ένα ταχύτερο πλαίσιο αδειοδοτήσεων.

– Τη δημιουργία νέων πηγών χρηματοδότησης όπως και νέα εργαλεία χρηματοδότησης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα