“Οι επόμενες εκλογές θα είναι πάλι Τσίπρας- ‘Εχετε να κάνετε με πολύ σκληρό καρύδι”

Για αύξηση της κρουαζιέρας στην Ελλάδα, για εισαγωγή στο Λιμενικό με Πανελλήνιες αλλά και για τις πολιτικές εξελίξεις μίλησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στον ΣΚΑΙ. 

Πιο συγκεκριμένα, την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση έχει στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις διατύπωσε ο υπουργός Ναυτιλίας προσθέτοντας παράλληλα σε σχέση με τον τομέα του ότι πλέον στο Λιμενικό οι εργαζόμενοι θα μπαίνουν μέσω Πανελληνίων εξετάσεων, αλλά και στο ό,τι γίνεται προσπάθεια να καθιερωθεί ένα μικρό νησί ως ”αφορολόγητος παράδεισος” για τα κρουαζιερόπλοια.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ίδιο ”το πολυνομοσχέδιο φέρνει αλλαγή και στον τρόπο εισαγωγής στο Λιμενικό, καθώς πλέον όσοι υποψήφιοι θέλουν να εισαχθούν στο Λιμενικό θα μπαίνουν μέσω Πανελληνίων εξετάσεων”.

Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε στην εκπομπή την προσπάθεια που γίνεται σε σχέση με την ανάδειξη ενός μικρού νησιού στο Αιγαίο ως ”παράδεισος” με για αγορές αφορολόγητων προϊόντων: ”Ηταν μια ιδέα μου, έχει τεθεί στο οικονομικό επιτελείο.

Ενα νησί δηλαδή, ένα μικρό νησί, να έχει φορολογική ατέλεια. Αυτά συνέβαιναν στην Τουρκία και στην Αίγυπτο, τώρα δεν γίνονται πια. Η άποψή μου θα ήταν να κάνουμε μια προσπάθεια. Εξαρτάται και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ομως πρέπει να το θέσουμε και να το προσπαθήσουμε”.

“Υπάρχει αύξηση στην κρουαζιέρα στην Ελλάδα”

Τόνισε, επίσης, ότι υπάρχει αύξηση στην κρουαζιέρα στην Ελλάδα στο 5% με 7%. ”Εγώ πλέον έχω ξεκαθαρίσει στους ανθρώπους της κρουαζιέρας ότι είμαστε ανοιχτοί στο να γίνουν επενδύσεις από εταιρείες κρουαζιέρας. Και αυτές να αποπληρώνονται από τις εγκαταστάσεις”.

Σύμφωνα με τον ίδιο: ”Εχουμε στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα αποσαφηνίσει πρωτοβουλίες που θα συνδέονται με την πραγματική ανάπτυξη. Η χώρα είχε μπει σε περιπέτειες, τώρα γίνεται προσπάθεια ανασυγκρότησης”.

Αναφορικά, δε, με το τι θα πει ο Πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης υπογράμμισε: ”Θα έλεγα να κάνουμε λίγη υπομονή, θα πει πολύ συγκεκριμένα πράγματα με στόχο να μπει η χώρα να μπει σε κοινωνική και οικονομική κανονικότητα”.

Όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά: ”Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε έναν ιστορικό συμβιβασμό το καλοκαίρι του 2015. Η να δραπετεύσει ή να πάρει πάνω του όλο το κόστος. Και το πήρε”.

Σε αυτό το σημείο πρόσθεσε, δε ότι: ”Οι επόμενες εκλογές θα είναι πάλι Τσίπρας. ‘Εχετε να κάνετε με έναν πρωθυπουργό πολύ σκληρό καρύδι”.

Ο κ. Κουρουμπλής σχολίασε, επίσης στην συνέντευξή του το γεγονός ότι ”είναι καλή η επίσκεψη Μακρόν για την χώρα”, συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να”να δούμε τα πράγματα όλοι με ένα πρίσμα θετικό πως θα βοηθήσουμε την ανάπτυξη”.

Για το προσφυγικό

Στην συνέντευξη, επιπλέον, ο υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε και στο προσφυγικό, με αφορμή την χθεσινή μίνι – σύνοδο χωρών της Μεσογείου: ”Aυτή τη στιγμή το μεγάλο πρόβλημα γιαυτές τις χώρες είναι η κινητικότητα στην Αφρική. Υπάρχει κινητικότητα 8 εκατ. ανθρώπων. Καταλαβαίνετε για ποια απειλή μιλάμε για αυτές τις χώρες ; Πάντες να ξέρετε και για την Ελλάδα δεν έχει κλείσει το θέμα του προσφυγικού, απλώς κόπασε” .

“Ο Καμμένος δεν καθορίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ”

Τέλος, ο κ. Κουρουμπλής έκανε λόγο και για την κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, χαρακτηρίζοντας την ως ”αναγκαία συνθήκη”. ”Όλα έγιναν σε μια δύσκολη συγκυρία. Ο κ. Καμμένος δεν καθορίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα