Οι ευρωπαϊκές αρχές φοβούνται τρομοκρατικό χτύπημα από τον 15χρονο αδερφό του Αμπαούντ!

Την ανησυχία τους εκφράζουν οι ευρωπαϊκές αρχές για πιθανό νέο τρομοκρατικό χτύπημα από τον 15χρονο αδερφό του νεκρού πλέον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ που φέρεται να ήταν ο “εγκέφαλος” του μακελειού της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.Οι αστυνομικές αρχές πιστεύουν ότι ο Γιουνές Αμπαούντ έρχεται στην Ευρώπη για να πάρει εκδίκηση για το θάνατο του αδερφού του.

Οι αστυνομικές αρχές σε πολλές χώρες της Ευρώπης έχουν τεθεί σε ύψιστο συναγερμό μετά τις αναφορές πως ο 15χρονος Γιουνές Αμπαούντ έχει φύγει από τη Συρία και ταξιδεύει για το Βέλγιο με μόνο ένα σκοπό: να εκδικηθεί για το θάνατο του αδερφού του, που σκοτώθηκε κατά την αστυνομική επιχείρηση στο Saint Denis, λίγες μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι με τους 130 νεκρούς στις 13 Νοεμβρίου του 2015.

Ο 15χρονος Αμπαούντ θεωρείται ο νεότερος μαχητής του Ισλαμικού Κράτους. Τον Ιανουάριο του 2014, όταν ακόμη ήταν ένα παιδί 13 ετών, ο μεγάλος του αδερφός Αμπντελχαμίντ, ο άνθρωπος που επρόκειτο να αιματοκυλήσει το Παρίσι, τον πήρε από το Βέλγιο όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν και ταξίδεψαν στη Συρία. Εκεί, ο Γιουνές εντάχθηκε στις τάξεις των τζιχαντιστών.

«Έρχομαι στις 10:00 η ώρα»: αυτές ήταν οι λέξεις που υπέκλεψε τη Interpol στις 28 Φεβρουαρίου. Τις είπε ο Γιουνές όταν τηλεφώνησε στην αδερφή του Γιασμίνα, που εξακολουθεί να μένει στο Βέλγιο, σύμφωνα με το Paris Match. Είχε προηγηθεί μια απειλή μέσω Facebook, πως ο Γιουνές θα πάρει σύντομα εκδίκηση για το θάνατο του μεγαλύτερου αδερφού του.

Σύμφωνα με το Paris Match, η Interpol έχει χαρακτηρίσει τον 15χρονο Γιουνές Αμπαούντ «τρομοκράτη», «δολοφόνο» και «τζιχαντιστή – πολεμιστή» και οι εντολές που έχουν δοθεί είναι «να συλληφθεί μόλις εντοπιστεί». Έχει ήδη σταλεί σήμα πως μπορεί ο Γιουνές να έχει αλλάξει την εμφάνισή του και φυσικά να ταξιδεύει με πλαστά χαρτιά και ψεύτικο όνομα.

Όσο για τον προορισμό του μετά τη Συρία; Μπορεί να είναι η Τουρκία, μπορεί να είναι το Μαρόκο, μπορεί και η Ευρώπη. Οι αστυνομικές αρχές ανησυχούν πως μπορεί ο 15χρονος Γιουνές να ακολουθήσει τα βήματα του αδερφού του και εκμεταλλευθεί την προσφυγική κρίση για να φτάσει στην Ευρώπη. Ο αδερφός του, άλλωστε, παρά το γεγονός πως καταζητούνταν διεθνώς, είχε καταφέρει να ταξιδέψει στη Βρετανία το 2015, ενώ είχε περάσει και από την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα